Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » VLASNICI FRANŠIZE MCDONALDS POTVRDILI: Mega lanac brze hrane se ‘suočava sa posljednjim danima’

VLASNICI FRANŠIZE MCDONALDS POTVRDILI: Mega lanac brze hrane se ‘suočava sa posljednjim danima’

mcdonalds-restoranMega lanac brze hrane McDonalds ponovo puni naslovnice. Tvrtka je upravo pokrenula novi cjelodnevni program doručka za cijeli dan no vlasnici franšiza izražavaju svoju zabrinutost oko toga da bi to mogla biti zadnja kampanja

Kao što je bilo objavljeno u lipnju, McDonald’sova franšiza je smanjena po prvi put u 40 godina dugoj povijesti ove kompanije, piše AM.

„McDonald’s je najavio u travnju da će početi zatvaranje 700 ‘neprofitnih’ lokacija, zbog same veličine kompanije – ona ima 14.300 restorana samo u SAD – no to nije pokazatelj propadanja kompanije jer se restorani zatvaraju, posebno zbog toga što se i dalje otvoraju lokacija širom svijeta. McDonalds još uvijek ima više nego dvostruko lokacija nego Burger King, njegov najbliži konkurent.”

Međutim, za franšize, slika izgleda mnogo gore nego jednostavno zatvaranje 700 trgovina.

„Mi bolujemo od teške depresije, i ništa se ne mijenja”, napisao je vlasnik franšize kao odgovor na financijsko istraživanje Nomura Grupe.

„Vjerojatno je 30% McDonaldsovih operatera nelikvidno.” Jedan vlasnik je otišao toliko daleko da je nagađao da se McDonalds doslovno „okreće svojim posljednjim danima.”

Franšize se također žele o kaotičnoj prirodi procesa korporativnog odlučivanja McDonald’sa.

Kao što Business Insider navodi: „Nedostatak dosljednog vodstva iz centra kompanije u Oak Brooku je zastrašujuć, mi i dalje skačemo s jedne neuspjele inicijative u drugu.”

Ovo se vjerojatno odnosi na tvrtke sa raznim marketinškim programima koji su nedavno primorane promijeniti politiku restorana prema mlađim klijentima tako što su izabrali zdravije i lokalne opcije hrane.

„Iako ovaj lanac brze hrane dominira na tržištu već desetljećima, konkurencija i svijest o zravlju je izazvalo pad popularnost njihovih proizvoda. Rast lanaca poput Chipotlea, koji je nedavno prestao koristiti genetski modificirane sastojke, otima svakodnevno kupce McDonaldsu.

“Sve brojnije zatvaranje restorana označava sve veći pomak u prehrambenim sklonostima među Amerikancima. To je u skladu s nedavnim potezima fast food lanaca za uklanjanjem otrovnih kemikalija iz njihovih sastojaka, kao i sa eksponencijalnim rastom organske i zdrave alternative.”

Jeste li vidjeli McDonaldsove posljednje dane? Ako se trend zdravije alternativne hrane u svijetu nastavi, McDonalds će morati se prilagoditi tržištu, što je realna mogućnost.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , ,