Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » Japanci grade nuklearne bunkere zbog Sjeverne Koreje

Japanci grade nuklearne bunkere zbog Sjeverne Koreje

japan-sklonisteTvrtke u Japanu koje ih grade trenutno cvatu, imaju najbr┼że rastu─çi biznis u zemlji, a nude ovo…

Nema tome davno Sjeverna Koreja je lansirala projektile srednjeg dometa koji su preletjeli preko Japana prije nego što su pali u more.

O─Źito samo kako bi pokazala da mo┼że pogoditi i Japan. Projektili tada nisu nosili nuklearne bojeve glave, no sada je neko drugo vrijeme, ono ┼íto Pyongyang izvodi i ┼íto tvrdi da je spreman kako bi obranio svoj nuklearni program, nekako podjednako zabrinjava i SAD i Kinu i Rusiju i… zapravo najvi┼íe Ju┼żnu Koreju i Japan.

A u Japanu, nije da vlada panika, ali je stanje duha ipak dovoljno ozbiljno da tvrtka Shelter co. ┼żivi svoje zlatno doba u kojem proizvodi podzemna protunuklearna skloni┼íta iz svoje centrale u Osaki.

Generalni direktor Seiichiro Nishimoto s ponosom je predstavio Reutersu svoj asortiman.

Kako se i pristoji, bunker je u prizemlju.

Vrata su masivna, ─Źeli─Źna, unutra┼ínjost je, zbog mentalnog zdravlja onih unutra, oslikana vjernim uzorcima neba s pahuljastim oblacima. Jedna druga kompanija ka┼że da gradnja takvog skloni┼íta traje oko ─Źetiri mjeseca i ko┼íta oko 225.000 dolara.


Unutra┼ínjost je dodatno ukra┼íena i prizorima palmi, prirode, sli─Źnim stvarima.

Zbog niza opasnosti i katastrofa od kojih skloni┼íte mo┼że ┼ítititi, standardna oprema unutra su i ┼íljemovi poput onih iz rudnika ili s gradili┼íta, gas maske, Geigerov broja─Ź, paketi za pre┼żivljavanje.

Konzervirana hrana, higijenske potrep┼ítine, voda u bocama… se nalaze na policama.

Apsolutno najva┼żniji element je sustav za pro─Źi┼í─çavanje zraka kontaminiranog bilo radijacijom, bilo bojnim otrovima. Sustav za ┼íest osoba stoji oko 5500 dolara, onaj za 13 osoba 15.500 osoba. Ovakvo skloni┼íte predvi─Ĺeno je za do 13 osoba.

Ako nestane elektri─Źne energije, sustav se mo┼że pokretati i ru─Źno.

Posljednjih tjedana, posebno u travnju, broj narud┼żbi takvih skloni┼íta se multiplicirao.

Japan se ovime svrstava u skupinu zemalja u kojima su vrlo prisutni pokreti za pripremanje za propast civilizacije; SAD, Velika Britanija i Australija.
 
(express.hr)

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , ,