Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » Japanci grade nuklearne bunkere zbog Sjeverne Koreje

Japanci grade nuklearne bunkere zbog Sjeverne Koreje

japan-sklonisteTvrtke u Japanu koje ih grade trenutno cvatu, imaju najbrže rastući biznis u zemlji, a nude ovo…

Nema tome davno Sjeverna Koreja je lansirala projektile srednjeg dometa koji su preletjeli preko Japana prije nego što su pali u more.

Očito samo kako bi pokazala da može pogoditi i Japan. Projektili tada nisu nosili nuklearne bojeve glave, no sada je neko drugo vrijeme, ono što Pyongyang izvodi i što tvrdi da je spreman kako bi obranio svoj nuklearni program, nekako podjednako zabrinjava i SAD i Kinu i Rusiju i… zapravo najviše Južnu Koreju i Japan.

A u Japanu, nije da vlada panika, ali je stanje duha ipak dovoljno ozbiljno da tvrtka Shelter co. živi svoje zlatno doba u kojem proizvodi podzemna protunuklearna skloništa iz svoje centrale u Osaki.

Generalni direktor Seiichiro Nishimoto s ponosom je predstavio Reutersu svoj asortiman.

Kako se i pristoji, bunker je u prizemlju.

Vrata su masivna, čelična, unutrašnjost je, zbog mentalnog zdravlja onih unutra, oslikana vjernim uzorcima neba s pahuljastim oblacima. Jedna druga kompanija kaže da gradnja takvog skloništa traje oko četiri mjeseca i košta oko 225.000 dolara.

Unutrašnjost je dodatno ukrašena i prizorima palmi, prirode, sličnim stvarima.

Zbog niza opasnosti i katastrofa od kojih sklonište može štititi, standardna oprema unutra su i šljemovi poput onih iz rudnika ili s gradilišta, gas maske, Geigerov brojač, paketi za preživljavanje.

Konzervirana hrana, higijenske potrepštine, voda u bocama… se nalaze na policama.

Apsolutno najvažniji element je sustav za pročišćavanje zraka kontaminiranog bilo radijacijom, bilo bojnim otrovima. Sustav za šest osoba stoji oko 5500 dolara, onaj za 13 osoba 15.500 osoba. Ovakvo sklonište predviđeno je za do 13 osoba.

Ako nestane električne energije, sustav se može pokretati i ručno.

Posljednjih tjedana, posebno u travnju, broj narudžbi takvih skloništa se multiplicirao.

Japan se ovime svrstava u skupinu zemalja u kojima su vrlo prisutni pokreti za pripremanje za propast civilizacije; SAD, Velika Britanija i Australija.
 
(express.hr)

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , ,