Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IDENTI─îAN SCENARIJ AMERI─îKIH IZBORA: Iz izbornog sto┼żera Macrona hakeri ukrali 9 gigabajta dokumenata! Opet Rusija kriva?

IDENTI─îAN SCENARIJ AMERI─îKIH IZBORA: Iz izbornog sto┼żera Macrona hakeri ukrali 9 gigabajta dokumenata! Opet Rusija kriva?

macron-hillaryElektroni─Źka po┼íta Hillary Clinton i Demokratske stranke je procurila ba┼í prije predsjedni─Źkih izbora u Americi 2016. Sli─Źnost sa curanjem podataka sa servera iz Macronovog sto┼żera je slu─Źajna? I opet ─çe Rusija biti kriva za sve?

Zapadne tvrtke za sigurnost podataka na internetu smatraju da bi ta skupina hakera mogla biti povezana s ruskim obavje┼ítajnim slu┼żbama.

Francuski predsjedni─Źki kandidat Emmanuel Macron ┼żrtva je “masivnog i koordiniranog” hakerskog napada ─Źija je svrha utjecati na izbore u nedjelju, priop─çio je njegov izborni sto┼żer u petak kasno nave─Źer.

U priop─çenju se navodi da su dokumenti, oko 9 gigabajta materijala, koji su u petak procurili na internet bili u mailovima hakiranim prije nekoliko tjedana. Radi se o elektronskoj po┼íti du┼żnosnika njegovog pokreta En Marche! (Naprijed!).

Ti su dokumenti pomije┼íani s la┼żnim dokumentima kako bi “posijali sumnju i dezinformacije”, navodi njegov izborni sto┼żer dodaju─çi da je to poku┼íaj “destabilizacije francuskih predsjedni─Źkih izbora” sli─Źan onome koji se dogodio u Sjedinjenim Dr┼żavama pro┼íle godine.

Macronova stranka ve─ç je krajem travnja potvrdila da je bila meta hakerske skupine “Pawn Strom”.


Zapadne tvrtke za sigurnost podataka na internetu smatraju da bi ta skupina mogla biti povezana s ruskim obavje┼ítajnim slu┼żbama.

Izborno povjerenstvo priop─çilo je da ─çe odr┼żati sastanak kasnije u subotu nakon ┼íto ga je Macronov izborni sto┼żer izvijestio o hakiranju i objavljivanju podataka.

Povjerenstvo je pozvalo medije da budu oprezni u objavljivanju detalja o mailovima budu─çi da je izborna kampanja zavr┼íena. Sam Macron ni bilo koji drugi izborni sudionik ne smije ni┼íta komentirati zbog izborne ┼íutnje, a priop─çenje o hakerskom napadu njegov je sto┼żer poslao u petak samo ─Źetiri minute prije pono─çi, kada je kampanja okon─Źana.

Jedan od du┼żnosnika iz sto┼żera Marine Le Pen samo se na Twitteru kratko zapitao ho─çe li se u dokumentima na─çi i ne┼íto ┼íto su mediji mo┼żda zatajili.

Prema ispitivanjama javnog mi┼íljenja, centrist Macron pobijedit ─çe u nedjelju kandidatkinju Nacionalne fronte Marine Le Pen u drugom krugu predsjedni─Źkih izbora, koji se smatraju najva┼żnijim francuskim izborima zadnjih desetlje─ça. Posljednje ankete pokazuju da ─çe Macron osvojiti oko 62 posto glasova.

Na kraju je ispalo da su elektroni─Źka po┼íta i dokumenti Hillary Clinton i Demokratske stranke┬áprocurili iz samog Washingtona, barem kako tvrdi biv┼íi britanski veleposlanik u Uzbekistanu i aktivist WikiLeaksa Craig Murray, a do svega je do┼ílo zbog frakcijske borbe unutar same Demokratske stranke, ┼íto je na kraju dovelo do poraza Hillary Clinton na izborima.
 
(jutarnji.hr,logicno.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,