Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » REDATELJ RIDLEY SCOTT: Ako uputimo izazov vanzemaljcima – pretvorit će nas u prah za nekoliko sekundi!

REDATELJ RIDLEY SCOTT: Ako uputimo izazov vanzemaljcima – pretvorit će nas u prah za nekoliko sekundi!

ridley-alienSlavni filmski redatelj Ridley Scott izjavio je da je naša galaksija naseljena stotinama vidova različitih bića

Istovremeno je – kako je prenio Live Science – upozorio da nije nimalo sigurno da bi se naš susret s nekim od vidova izvanzemaljskog razuma završio sretno po čovječanstvo:

“Svaka forma izvanzemaljskog života, koja je dovoljno razvijena da stigne do Zemlje, sigurno bi raspolagala vrlo moćnim intelektom i bila bi agresivna prema čovječanstvu. Ako netko bude toliko glup da im uputi izazov, poput NASA-e – došljaci će nas pretvoriti u prah za tri sekund”.

Scott je napravio jednu od najuspješnijih i najpopularnijih filmova o vanzemaljskom razumu i svemirskim došljacima “Osmi putnik” i njegov zadnji film “Prometej”.

Oba su u svoje vrijeme bili blockbusteri i izazvali su reakcije – kako se čovječanstvo treba držati prilikom suočavanja da drugim i drugačijim formama života i kakve prijetnje bi to donijelo našoj civilizaciji.

Scott je izrazio uvjerenost da u našoj galaksiji postoji najmanje 100-200 civilizacija razumnih bića.

On upozorava da će uspostavljanje kontakta s njima biti početak kraja ljudske civilizacije.

Neki znanstvenici su već negativno odreagirali na ove Scottove ocjene i upozorenja.

Seth Shostak, vodeći astronom Instituta za traganje za vanzemaljskim civilizacijama (SETI), izjavio je da Scottova tvrdnja o 200-300 vanzemaljskih civilizacija nema nikakvu znanstvenu zasnovanost.

On je naveo da u Mliječnom putu postoji oko bilijun planeta na kojima je mogao pojaviti život s kasnijom pojavom razuma:

“Broj planeta na kojima može biti razumnog života može biti i nula i tisuća i milijarda. Mi to ne znamo. A ne znamo ni kada su se na njima pojavila naša braća po razumu i koliko su postajala ili još postoje”.

Shostak podsjeća da je čovječanstvo tek prije 70 godina uspjelo emitirati moćne radio signale, a za to vrijeme su samo na planetima koje su najbliže našem Sunčevom sustavu mogli “čuti” te signale.

On je uvjeren da izvanzemaljci teško da bi bili zainteresirani za naša prirodna bogatstva jer bi im bilo jednostavnije da ih eksploatiraju na asteroidima i nenaseljenim planetima oko svoje zvijezde …

Shostak je ipak bio suglasan sa Scottom: ako vanzemaljci stignu do nas – to će značiti da su na mnogo višoj tehnološkom razini. A ako budu agresivni, čovječanstvo će imati dvije mogućnosti – da se pokori ili se pokuša sakriti …
 
(fakti.org)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,