Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Da li su ‘Vrata Sunca’ prolaz u drugu dimenziju (VIDEO)

Da li su ‘Vrata Sunca’ prolaz u drugu dimenziju (VIDEO)

inke-amerikaVrata Sunca, Jedan od najpoznatijih spomenika Južne Amerike, koji se nalazi u Boliviji u gradu Tiahuanaco, i dalje zbunjuje znanstvenike. Grad Tiahuanaco je, prema predaji, odabrao bog Inka, Viracocha, za početak života na Zemlji

Tiahuanaco se danas nalazi oko 200 metara nadmorske visine, ali neka istraživanja navode da je nekada bio luka.

Monolit težak dvanaest tona otkrili su europski istraživači sredinom 19. stoljeća. Spomenik je nađen ispod slojeva finog pijeska, ležao je vodoravno, a u sredini je imao pukotinu (neki je smatraju posljedicom potresa).

Vrata su uspravljena i postavljena na isto mjesto na kojem su nađena, ali nije sigurno da je to njihova originalna lokacija.

Teorije navode da su se izvorno nalazila na nekom drugom mjestu, možda unutar hrama ‘Puma punku’. Vrata Sunca isklesana su iz andskog vulkanskog kamena, široka su četiri, a visoka tri metra.

I simboli koji su uklesani u kamen imaju mnoga tumačenja. Pretpostavlja se da je središnja figura upravo Viracocha, neki u njoj vide boga Sunca, a neki boga plača.

Na glavi je kruna od 24 zraka sunca od kojih se sedam završava glavama jaguara, a 17 koncentričnim krugovima. Skulptura u rukama drži dva žezla na čijim krajevima su glave kondora.

Mnogi se dvoume i o starosti ‘Vrata’, za koje neki smatraju da bi mogla biti i 1.500 godina stara.

U svakom slučaju, do danas nije otkrivena njihova namjera, što dovodi do mnogih teorija, od onih da su povezana s astrologijom i astronomijom, do toga da su bila portal za ulazak u drugu dimenziju.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,