Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSIJA JOŠ ŠUTI: Izrael u bombardiranju ubio tri ‘prorežimska’ Assadova vojnika! Teroristi ISIS-a ih ne zanimaju

RUSIJA JOŠ ŠUTI: Izrael u bombardiranju ubio tri ‘prorežimska’ Assadova vojnika! Teroristi ISIS-a ih ne zanimaju

golan-izrael-sirijaTrojica pripadnika “prorežimskih paravojnih snaga” su poginula, a dvojica su ranjena u nedjelju u Siriji u izraelskom bombardiranju njihova kampa u Kuneitri na Golanskoj visoravni

Trojica pripadnika “prorežimskih paravojnih snaga” su poginula, a dvojica su ranjena u nedjelju u Siriji u izraelskom bombardiranju njihova kampa u Kuneitri na Golanskoj visoravni, objavio je neimenovani čelnik.

Kamp koji je bio na meti napada pripada Nacionalnim obrambenim snagama (FND), miliciji koja se bori na strani režima Bashara al Assada u toj ratom zahvaćenoj zemlji, dodaje za AFP taj čelnik FND-a. Izrael je od početka sukoba 2011. izveo više napada na različite ciljeve u Siriji.

Na upit o bombardiranju, izraelska vojska u Jeruzalemu nije htjela ništa komentirati. “Izraelski napad bio je uperen na kamp FND-a Al Favar u Kuneitri. Tri su osobe poginule, a dvije su ranjene”, rekao je čelnik koji nije mogao reći je li riječ o granatiranju ili o bombardiranju iz zraka.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) koji se oslanja na široku mrežu izvora i aktivista diljem Sirije, a kojeg vodi samo jedan čovjek koji je od 2000. godine stacioniran u jednom malom gradu u Velikoj Britaniji, potvrdio je informaciju o izraelskom napadu, bez drugih pojedinosti.

Granate iz zaraćene Sirije nerijetko znaju ‘zalutati’ na Golansku visoravan. No nikada se nije dokazalo sa koje strane su došle te granate. Izrael i Sirija službeno su u ratu. Primirje na Golanu u načelu se poštovalo dok nije izbio rat u Siriji.
 
(vecernji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,