Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KAOS U MAKEDONIJI: Predsjednik Ivanov iz bunkera jugoslavenske vojske proglašava IZVANREDNO STANJE i hapsi Zaeva i opoziciju

KAOS U MAKEDONIJI: Predsjednik Ivanov iz bunkera jugoslavenske vojske proglašava IZVANREDNO STANJE i hapsi Zaeva i opoziciju

ivanov-makedonijaMakedonski predsjednik Đorđe Ivanov se priprema teren za proglašenje izvanrednog stanja i uhićenje “pučista” na čelu s čelnikom SDSM Zoranom Zaeva, piše tjednik “Fokus” u specijalnoj priči pod naslovom “Ivanov će iz Jasena zapovijedati uhićenjem pučista”

Izvor ARM potvrdio da je prije Uskrsa, na vojnom poligonu “Jasen” koji se nalazi 20 km od Skoplja, i u kojem su bunkeri jugoslavenske vojske, boravila delegacija VMRO-DPMNE sa zadatkom da pripremi zgradu za skloništa najviši državne i stranačke lidere, prije svega, Ivanova i Gruevskog i za njihove obitelji u slučaju rata. Viši časnici kažu da su ovi bunkeri koji su otporni i na kemijske otrove mogu primiti oko 100 ljudi.

“Scenarij koji koji su potvrdli vojni i policijski izvori kao i kontraobaveštajna služba, bi se realizirao ako bi SDSM koji zajedno s albanskim strankama ima većinu, odlučio prekinuti blokadu rada parlamenta i da na posebnoj sjednici bez VMRO DPMNE formiraju Vladu”, piše tjednik.

Prema članku 124, stavak 1. Ustava, izvanredno stanje može se proglasiti kada je zemlja ugrožena, ako budu napadnuta ili ako se proglasi rat.

Stavak 2. ovoga članka kaže da je ratno stanje može biti proglašeno od strane Skupštine dvotrećinskom većinom, a ako to ne bi bilo moguće, onda se aktivira točka 3, koja pruža mogućnost predsjedniku da to uradi.

Ova definicija, kako piše Fokus može biti zloupotrebljena od strane Ivanova i Gruevskog i pod plaštom “titanske platforme” koja se tumači kao agresija iz Albanije koja dovodi do federalizacije, kantonizacije ili rušenju jedinstva Makedonije.

A da bi odluka bila dodatno potrkepljena, ne isključuje se mogućnost organiziranja oružanog napada na predsjedničku rezidenciju ili objekt vlade.
 
(Plusinfo.mk,kurir.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,