Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » BIJELA KUĆA U PANICI: Stručnjaci upozorili da 40 milijardi dolara vrijedan nuklearni obrambeni sustav – NE RADI!

BIJELA KUĆA U PANICI: Stručnjaci upozorili da 40 milijardi dolara vrijedan nuklearni obrambeni sustav – NE RADI!

sj-koreja-raketaAmerički generali godinama inzistiraju da bi SAD mogle oboriti raketu koju bi na njih ispalila Sjeverna Koreja, ali nezavisni znanstvenici i vladini istražitelji tvrde suprotno, piše NBC News

Skupina stručnjaka otkrila je da su generali pri stvaranju obrambenog proturaketnog sustava vrijednog 40 milijardi dolara zanemarili njegovu učinkovitost. Generali vjeruju da obrambeni sustav GMD može zaustaviti balističku raketu s nuklearnim oružjem ispaljenu iz Sjeverne Koreje ili Irana.

“Samo zavaravaju druge političke vođe”

“Zavaravaju političke vođe da imaju vojne sposobnosti koje zapravo nemaju”, izjavio je jedan od stručnjaka, fizičar David Wright iz američke nevladine organizacije Unija zabrinutih znanstvenika (UCS).

Glasnogovornik Pentagonove Agencije za proturaketnu obranu Chris Johnson izjavio je da je “siguran u njihovu sposobnost obrane domovine od balističkih raketa”. Dok je proturaketni sustav imao mana u začetku, “znatno smo ga poboljšali u posljednjih nekoliko godina kako bismo bili sigurni da je sustav spreman za djelovanje”, dodao je Johnson.

Godine istraživanja pokazale da sustav ne funkcionira

Vladina istražna agencija Ured za reviziju otkrila je prošle godine da “testovi nisu dokazali da GMD može obraniti domovinu”.

Od devet simuliranih napada od 2004., presretači nisu uspjeli pogoditi mete u njih šest, iako su testovi bili puno manje zahtjevni nego bi to bio stvarni napad, otkrio je Los Angeles Times.

“Ništa ne radi, ne možemo riskirati katastrofu ako promašimo”

U srpnju je UCS objavila izvješće od 47 stranica u kojem je pristup SAD-a proturaketnoj obrani nazvala “katastrofalnim”, a za GMD su napisali: “Ima loše rezultate na testovima i nema dokaza da može zaustaviti nadolazeću raketu u stvarnim uvjetima”.

Vladin službenik izjavio je jučer: “Ništa od tog sustava ne funkcionira. Ništa. Programi za presretanje ne rade. Ponekad pogode mete, ali to nije pouzdano i ne možemo riskirati katastrofu ako promašimo”.
 
(index.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,