Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Sveu─Źili┼íno istra┼żivanje: Poljski korov uni┼ítava stanice raka u roku 48 sati

Sveu─Źili┼íno istra┼żivanje: Poljski korov uni┼ítava stanice raka u roku 48 sati

maslacak-rakJo┼í davne 2009., skupina kanadskih znanstvenika sa Sveu─Źili┼íta Windsor u Ontariju je po─Źela istra┼żivati ÔÇőÔÇőuobi─Źajni poljski korov kao potencijalni lijek za rak, a rezultati su bili vi┼íe nego nevjerojatni

Sve je po─Źelo kada je onkolog otkrio ne┼íto vrlo zanimljivo kod nekih pacijenata oboljelih od raka. Vjerovali ili ne, biljka o kojoj govorimo je poznata pod imenom masla─Źak!

Post-doktorski znanstveni suradnik Pamela Ovadje na Sveu─Źili┼ítu Windsor je napravila opse┼żan rad na tu temu. Ona se bavila svojstva masla─Źka i ostalih poljskih biljaka u lije─Źenju raka.

ÔÇ×Imali smo informacije od onkologa, suradnika ovdje na sveu─Źili┼ítu Windsor, koji je imao pacijente koji su pokazali pobolj┼íanje nakon uzimanja ─Źaja od korjena masla─Źka. I tako, telefonskim pozivom, odlu─Źili smo po─Źeli istra┼żivati ono ┼íto je u tom ─Źaju zbog kojeg pacijenti reagiraju na njega, tako da smo po─Źeli brati masla─ŹakÔÇŁ, navela je Pamela.

Ona je bila prili─Źno sumnji─Źava u po─Źetku, ali ne zato ┼íto je sve bilo prirodnog podrijetla. ÔÇ×Pomislila sam kako je masla─Źak posvuda, i ako postoji u njemu ne┼íto ljekovito, ljudi bi ve─ç to prona┼íliÔÇ× – objasnila je.

Treba nam biti drago da ─Źujemo da su znanstvenici po─Źeli provoditi studije o ekstraktu masla─Źkovog korijena i njegovog u─Źinka na rak, kao i da su rezultati zapanjuju─çi.

ÔÇ×Od po─Źetka ovog projekta, mi smo bili u mogu─çnosti uspje┼íno procijeniti u─Źinak jednostavnog vodenog ekstrakta korjena masla─Źka na razli─Źite ljudske tipove stanica raka, i u laboratoriju smo promatrali njegovu u─Źinkovitost protiv leukemije T-stanica, kroni─Źne mijeloidne leukemije, stranica raka gu┼ítera─Źe i debelog crijeva, bez toksi─Źnosti po zdrave stanice u tijelu. Nadalje, ova u─Źinkovita istra┼żivanja su potvrdila rezultate na ┼żivotinjskim modelima (mi┼íevima) kojima su transplantirane ljudske stanice raka debelog crijeva.ÔÇŁ

Ekstrakt korijena masla─Źka je odobren za ispitivanje na ljudima u velja─Źi 2015. Sada je u Fazi 1 te se provode pokusi na stanicama povezanim sa rakom krvi, kao ┼íto je leukemija i limfom.

Prema dr. Siyaram Pandeyu, profesor kemije i biokemije na Sveu─Źili┼ítu Windsor i glavnom istra┼żiva─Źu ovog projekta, ekstrakt korjena masla─Źka ima dosta ÔÇ×dobar potencijalÔÇŁ da izazove smrt stanica raka.

Kako on funkcionira?

Ovaj ekstrakt uzrokuje da stanice raka pro─Ĺu kroz apoptozu, prirodni proces kod stanica gdje je stanici aktiviran program intracelularne smrti, jer nije vi┼íe potrebna. Ukratko, ekstrakt korijena masla─Źka uzrokuje da stanice raka ÔÇ×po─Źini samoubojstvoÔÇŁ bez utjecaja na one zdrave.

Ve─çi je broj stanica koje uz pomo─ç korjena masla─Źka provode apoptozu, ┼íto je daleko bolje od kemoterapije lijekovima koji ubijaju jednu zdravu stanicu na svakih 5-10 stanica raka.

Va┼żno je napomenuti da je koncentracija ekstrakta mnogo ve─ça od one koja je trenutno dostupna. Iako su studije jo┼í uvijek u tijeku, ovaj ekstrakt mo┼że biti budu─çnost lije─Źenja raka!

Ako ┼żelite saznati vi┼íe o tome, pogledajte sljede─çi video. Dr Siyaram Pandey obja┼ínjava kako korijen masla─Źka uzrokuje smrt stanica raka u roku od 24 sata.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,