Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MIROVNE ‘SILOVATELJSKE’ SNAGE: UJEDINJENI NARODI krivi za silovanje 300 djece

MIROVNE ‘SILOVATELJSKE’ SNAGE: UJEDINJENI NARODI krivi za silovanje 300 djece

un-vojniciIstraga je otkrila vi┼íe od 2.000 optu┼żbi za silovanja, od kojih je 300 uklju─Źivalo djecu, od strane du┼żnosnika i pripadnika mirovnih snaga UN-a

Prema istrazi Associated Press-a, pripadnici mirovnih snaga Ujedinjenih naroda progla┼íeni su krivima za silovanje 300 male djece tijekom posljednjih 12 godina – i samo je nekolicina onih koji su krivi, a koji zapravo slu┼że zatvorsku kaznu.

Istraga je otkrila da su imena okrivljenih dr┼żana u tajnosti, ┼íto je skinulo bilo kakvu odgovornost sa silovatelja.

Razotkrivanje ovog stra┼ínog ─Źina je dovelo do zaklju─Źka da sam UN nema pravnu obvezuju─çu nadle┼żnost nad mirovnim snagama, ostavljaju─çi ka┼żnjavanje zemljama koje su zaposlile vojnike.

ÔÇ×Te su optu┼żbe pokazatelj kako cijeli sustav UN-a funkcnioniraÔÇŁ, rekao je Peter Gallo istra┼żitelj UN-a za Associated Press.

Samo u Haitiju je barem 134 mirovna vojnika Sri Lanke iskorištavalo devetero djece u seksualnom pedofilskom prstenu od 2004. do 2007. godine, prema internom izvješću UN-a dobivene od AP-a.

U svjetlu izvje┼í─ça, 114 mirovnjaka iz Sri Lanke je poslano ku─çi. Niti su ikad bili zatvoreni niti im je ikada su─Ĺeno za zlo─Źine protiv djece.

Istra┼żitelji su pokazali tisu─çe fotografija djece koje su uklju─Źivale vojnike Sri Lanke i navodnih lokacije gdje su djeca imala spolni odnos s vojnicima.

To ukazuje da je kriza mnogi veća nego što je prethodno bilo poznato, upozorava ta agencija.

AP je otkrila vi┼íe od 300 optu┼żbi za silovanje djece, ali samo mali dio navodnih po─Źinitelja kaznenih djela je slu┼żio zatvorsku kaznu.

Unato─Ź brojnim dokazima, nitko nije uhi─çen ni zbog zlostavljanja ni zbog eksploatacije. (izvor)
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: ,