Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MIROVNE ‘SILOVATELJSKE’ SNAGE: UJEDINJENI NARODI krivi za silovanje 300 djece

MIROVNE ‘SILOVATELJSKE’ SNAGE: UJEDINJENI NARODI krivi za silovanje 300 djece

un-vojniciIstraga je otkrila više od 2.000 optužbi za silovanja, od kojih je 300 uključivalo djecu, od strane dužnosnika i pripadnika mirovnih snaga UN-a

Prema istrazi Associated Press-a, pripadnici mirovnih snaga Ujedinjenih naroda proglašeni su krivima za silovanje 300 male djece tijekom posljednjih 12 godina – i samo je nekolicina onih koji su krivi, a koji zapravo služe zatvorsku kaznu.

Istraga je otkrila da su imena okrivljenih držana u tajnosti, što je skinulo bilo kakvu odgovornost sa silovatelja.

Razotkrivanje ovog strašnog čina je dovelo do zaključka da sam UN nema pravnu obvezujuću nadležnost nad mirovnim snagama, ostavljajući kažnjavanje zemljama koje su zaposlile vojnike.

„Te su optužbe pokazatelj kako cijeli sustav UN-a funkcnionira”, rekao je Peter Gallo istražitelj UN-a za Associated Press.

Samo u Haitiju je barem 134 mirovna vojnika Sri Lanke iskorištavalo devetero djece u seksualnom pedofilskom prstenu od 2004. do 2007. godine, prema internom izvješću UN-a dobivene od AP-a.

U svjetlu izvješća, 114 mirovnjaka iz Sri Lanke je poslano kući. Niti su ikad bili zatvoreni niti im je ikada suđeno za zločine protiv djece.

Istražitelji su pokazali tisuće fotografija djece koje su uključivale vojnike Sri Lanke i navodnih lokacije gdje su djeca imala spolni odnos s vojnicima.

To ukazuje da je kriza mnogi veća nego što je prethodno bilo poznato, upozorava ta agencija.

AP je otkrila više od 300 optužbi za silovanje djece, ali samo mali dio navodnih počinitelja kaznenih djela je služio zatvorsku kaznu.

Unatoč brojnim dokazima, nitko nije uhićen ni zbog zlostavljanja ni zbog eksploatacije. (izvor)
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: ,