Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Bomba ‘Ruski otac’ se ne baca na druge zemlje i jača je od američke ‘Majke svih bombi’ (VIDEO)

Bomba ‘Ruski otac’ se ne baca na druge zemlje i jača je od američke ‘Majke svih bombi’ (VIDEO)

foabU svijetu postoje jače bombe od američke MOAB od 9,5 tona. “Otac svih bombi” je testiran 2007. godine u Rusiji

Nakon što su SAD upotrijebile supermoćne nuklearnu bombu GBU-43 u Afganistanu, poznatu kao “majka svih bombi”, poznati portal “Biznis Insider” podsjetio je da u svijetu postoje i snažnije bombe.

Radi se o zrakoplovnoj vakuumskoj bombi povećane snage koju, kako se tvrdi, posjeduje Rusija. Nezvanični naziv tog oružja je “Otac svih bombi”. Jedan broj svjetskih medija tvrdi da je ona najsnažnija ne-nuklearnu bomba na planeti.

Zrakoplovna vakuumska bomba povećane snage testirana je 11. rujna 2007. godine. Bombu je 2007. godine bacio strateški bombarder Tu-160.

U usporedbi s američkim pandanom, ruska bomba je lakša, ali zbog posjedovanja nanotehnologija snažnija je četiri puta i može istovremeno pogoditi 20 puta veću površinu. Ona može uništiti 180, a američka bomba devet gradskih kvartova.
 

 
To je postignuto na račun velike eksplozivne snage. Bomba prvo prska specijalni zapaljivi aerosol, dok se kasnije pali detonator.

Pored toga, temperatura u središtu eksplozije i opseg razaranja ruske bombe su 2 puta veći neko kod američke bombe.

Razarajuća snaga ruske bombe se može usporediti s taktičkim nuklearnim oružjem.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,