Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN PORUČIO SVIJETU: Napad kemijskim oružjem u Siriji je napad pod ‘lažnom zastavom’, imamo informacije da se spremaju novi!

PUTIN PORUČIO SVIJETU: Napad kemijskim oružjem u Siriji je napad pod ‘lažnom zastavom’, imamo informacije da se spremaju novi!

sirija-putin-kemijskaiVeć je sada i cijelom svijetu jasno da je napad kemijskim oružjem u Siriji bio napad pod “lažnom zastavom” kojim bi se Sirija, koja je bila na korak do mira, uvela ponovo u rat

Rusija ima informacije da su mogući novi incident pod “lažnom zastavom” poput onoga u Idlibu, a nova moguća meta je Damask – rekao je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin na konferenciji za novinare u Moskvi gdje se sastao s talijanskim predsjednikom Mattarellom.

Prema informacijama iz više izvora, takve obmane, a ne mogu ih drugačije nazvati, planiraju se u ostalim dijelovima Sirije – nastavio je Putin.

Između ostalog, planiraju se napadi na južna predgrađa Damaska. Namjeravaju ponoviti kemijske napade i za to optužiti sirijsku Vladu.

Incident još nije temeljito istražen, a SAD je ispalio desetine raketa na sirijsku zračnu bazu kako bi demonstrirao moć, rekao je ruski predsjednik.

Američki raketni napad na Siriju je bio toliko brzo proveden, da se sumnja da je bio isplaniran i prije napada kemijskim oružjem.

Dodao je kako su se on i talijanski predsjednik Mattarella složili te da mu je rekao kako ga ovi napadi jako podsjećaju na događanja iz 2003., kad je SAD optužio Irak za posjedovanje kemijskog oružja.

Vojna kampanja započela je u Iraku i završila razaranjem zemlje, završio je Putin.
 
(vecernji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,