Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Učenici u Danskoj pokazali eksperimentom ‘devastirajući utjecaj WiFi zračenja na prirodu i zdravlje’

Učenici u Danskoj pokazali eksperimentom ‘devastirajući utjecaj WiFi zračenja na prirodu i zdravlje’

wifi-zracenjeŠkolski eksperiment djevojaka u Danskoj privukao je međunarodnu pozornost nakon što je dokazao da WiFi signal može imati razarajući učinak na zdravlje

Učenici su promatrali efekte zračenja dva bežična routera na šest sadnica biljaka u istoj prostoriji te ostalih šest u sobi bez ikakve tehnologije.

Pet učenika danske škole iz Hjallerupa proveli su znanstveni eksperiment bez ikakve tehnologije, a rezultati su odjeknuli svijetom kada su se objavili rezultati tog školskog projekta.

Projekt je pokrenut zbog saznanja da teško spavamo dok su nam mobiteli blizu kreveta.

Ideja je bila da se utvrdi kako zračenje mobitela utječe na ljude, no kako škola nije imala opremu za to, odlučili su provjeriti kako će radijacija utjecati na biljke.

Učenici su promatrali efekte zračenja dva bežična routera na šest sadnica biljaka u istoj prostoriji te ostalih šest u sobi bez ikakve tehnologije.

U prvih 12 dana, 90 % svih biljaka u sobi je uvenulo, dok su one u praznoj prostoriji ostale netaknute (slika). Učenici tvrde kako to dokazuje štetnost moderne tehnologije, koja škodi zdravlju ljudi diljem svijeta.

Sličan eksperiment provelo je i nizozemsko sveučilište Wageningen u kojem su znanstvenici izložili 20 stabala jasena različitim izvorima zračenja u razdoblju od tri mjeseca.

Očekivano, lišće stabala koja su bila najbliže routerima postupno su se sušila i na kraju uvenula.
 
biljke-eksperiment
 
(dnevno.hr)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , ,