Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » U─Źenici u Danskoj pokazali eksperimentom ‘devastiraju─çi utjecaj WiFi zra─Źenja na prirodu i zdravlje’

U─Źenici u Danskoj pokazali eksperimentom ‘devastiraju─çi utjecaj WiFi zra─Źenja na prirodu i zdravlje’

wifi-zracenje┼ákolski eksperiment djevojaka u Danskoj privukao je me─Ĺunarodnu pozornost nakon ┼íto je dokazao da WiFi signal mo┼że imati razaraju─çi u─Źinak na zdravlje

U─Źenici su promatrali efekte zra─Źenja dva be┼żi─Źna routera na ┼íest sadnica biljaka u istoj prostoriji te ostalih ┼íest u sobi bez ikakve tehnologije.

Pet u─Źenika danske ┼íkole iz Hjallerupa proveli su znanstveni eksperiment bez ikakve tehnologije, a rezultati su odjeknuli svijetom kada su se objavili rezultati tog ┼íkolskog projekta.

Projekt je pokrenut zbog saznanja da teško spavamo dok su nam mobiteli blizu kreveta.

Ideja je bila da se utvrdi kako zra─Źenje mobitela utje─Źe na ljude, no kako ┼íkola nije imala opremu za to, odlu─Źili su provjeriti kako ─çe radijacija utjecati na biljke.

U─Źenici su promatrali efekte zra─Źenja dva be┼żi─Źna routera na ┼íest sadnica biljaka u istoj prostoriji te ostalih ┼íest u sobi bez ikakve tehnologije.

U prvih 12 dana, 90 % svih biljaka u sobi je uvenulo, dok su one u praznoj prostoriji ostale netaknute (slika). U─Źenici tvrde kako to dokazuje ┼ítetnost moderne tehnologije, koja ┼íkodi zdravlju ljudi diljem svijeta.

Sli─Źan eksperiment provelo je i nizozemsko sveu─Źili┼íte Wageningen u kojem su znanstvenici izlo┼żili 20 stabala jasena razli─Źitim izvorima zra─Źenja u razdoblju od tri mjeseca.

O─Źekivano, li┼í─çe stabala koja su bila najbli┼że routerima postupno su se su┼íila i na kraju uvenula.
 
biljke-eksperiment
 
(dnevno.hr)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , ,