Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ISTRAŽIVANJE: TREĆINA MLADIH MUSLIMANA U FRANCUSKOJ MISLI DA JE TERORIZAM ‘PRIHVATLJIV’

ISTRAŽIVANJE: TREĆINA MLADIH MUSLIMANA U FRANCUSKOJ MISLI DA JE TERORIZAM ‘PRIHVATLJIV’

francuska-terorizamCijeli izvještaj je odgođen do nakon izbora, jer to nije „politički korektno” i kako to ne bi “utjecalo” na glasovanje

Trećina mladih muslimana u Francuskoj mislim da je terorizam „prihvatljiv”, otkrilo je novo istraživanje, a cjelovito izvješće se odgađa do poslije izbora, jer to nije „politički korektno”.

Rezultati istraživanja, koje je sakupilo mišljenja 6828 srednjoškolaca nakon napada u Parizu 2015., predstavljeni su na konferenciji za novinare u glavnom gradu Francuske od strane glavnih istraživača Olivier Gallanda i Anne Muxel, piše IW.

Rezultati su zabrinjavajući, ali ne čude s obzirom na stavove među muslimanima koji žive u europskim zemljama.

- Četiri puta je veća vjerojatnost da će mladi musliman prihvatiti radikalna uvjerenja nego kršćanska.

- 33% muslimanskih učenik smatra da je „prihvatljivo” da „sudjeluju u nasilnim akcijama za svoje ideologije”. Drugim riječima, trećina je suosjećajna prema terorizmu.

- 20% muslimanskih učenika se slaže sa tvrdnjom da je „prihvatljivo ustati za svoju vjeru s oružjem”.

- 24% ispitanika odbilo je u potpunosti osuditi napad i ubojstva na Charlie Hebdo.

- 21% ispitanika je odbilo da u potpunosti osuditi masakr u kazalištu Bataclan u kojem 89 ljudi poginulo u sklopu šireg napada na Pariz 13. studenog, a koji je odnio 130 života.

Valja naglasiti da će postotak mladih muslimana koji će odbili osuditi Charlie Hebdo i pokolj na 13. studeni vjerojatno biti mnogo veći od brojeva navedenih u istraživanju s obzirom da su ti rezultati predstavnici cijelog uzorka, a muslimani čine samo 25% uzorka.

„Na pitanje da li ti stavovi mogu biti posljedica gospodarskih i društvenih čimbenika ili osjećaja viktimizacije, istraživači su odgovorili da je ‘život u muslimanskoj religiji najveći prediktivni faktor’, napominje Westmonster.

Rezultati “nisu bili baš politički korektni”, primijetila je francuska novinarka Gurvan Le Guellec, a drugi su na konferenciji za novinare izrazili zabrinutost zbog tajminga ovog istraživanja, uz napomenu da će cjelovito izvješće biti objavljeno tek nakon izbora.

Ljevičarski list Le Monde udario je po istraživačima i optužio ih za „otvaranje Pandorine kutije”, relativizirajući činjenice studije.

Međutim, rezultati su u skladu s prethodnim anketama i izstraživanjima “Pew Global Attitudes” iz 2006. godine koja su utvrdila da 42% muslimana u dobi od 18 do 29 mislile da su samoubilački napadi ponekad opravdani.

Ovo istraživanje opravdava zabrinutost većine Europljana koji su izrazili volju i rekli da bi voljeli vidjeti potpunu zabranu muslimanske imigracije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,