Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ISTRA┼ŻIVANJE: TRE─ćINA MLADIH MUSLIMANA U FRANCUSKOJ MISLI DA JE TERORIZAM ‘PRIHVATLJIV’

ISTRA┼ŻIVANJE: TRE─ćINA MLADIH MUSLIMANA U FRANCUSKOJ MISLI DA JE TERORIZAM ‘PRIHVATLJIV’

francuska-terorizamCijeli izvje┼ítaj je odgo─Ĺen do nakon izbora, jer to nije ÔÇ×politi─Źki korektnoÔÇŁ i kako to ne bi “utjecalo” na glasovanje

Tre─çina mladih muslimana u Francuskoj mislim da je terorizam ÔÇ×prihvatljivÔÇŁ, otkrilo je novo istra┼żivanje, a cjelovito izvje┼í─çe se odga─Ĺa do poslije izbora, jer to nije ÔÇ×politi─Źki korektnoÔÇŁ.

Rezultati istra┼żivanja, koje je sakupilo mi┼íljenja 6828 srednjo┼íkolaca nakon napada u Parizu 2015., predstavljeni su na konferenciji za novinare u glavnom gradu Francuske od strane glavnih istra┼żiva─Źa Olivier Gallanda i Anne Muxel, pi┼íe IW.

Rezultati su zabrinjavaju─çi, ali ne ─Źude s obzirom na stavove me─Ĺu muslimanima koji ┼żive u europskim zemljama.

- Četiri puta je veća vjerojatnost da će mladi musliman prihvatiti radikalna uvjerenja nego kršćanska.

- 33% muslimanskih u─Źenik smatra da je ÔÇ×prihvatljivoÔÇŁ da ÔÇ×sudjeluju u nasilnim akcijama za svoje ideologijeÔÇŁ. Drugim rije─Źima, tre─çina je suosje─çajna prema terorizmu.

- 20% muslimanskih u─Źenika se sla┼że sa tvrdnjom da je ÔÇ×prihvatljivo ustati za svoju vjeru s oru┼żjemÔÇŁ.

- 24% ispitanika odbilo je u potpunosti osuditi napad i ubojstva na Charlie Hebdo.

- 21% ispitanika je odbilo da u potpunosti osuditi masakr u kazali┼ítu Bataclan u kojem 89 ljudi poginulo u sklopu ┼íireg napada na Pariz 13. studenog, a koji je odnio 130 ┼żivota.

Valja naglasiti da ─çe postotak mladih muslimana koji ─çe odbili osuditi Charlie Hebdo i pokolj na 13. studeni vjerojatno biti mnogo ve─çi od brojeva navedenih u istra┼żivanju s obzirom da su ti rezultati predstavnici cijelog uzorka, a muslimani ─Źine samo 25% uzorka.

ÔÇ×Na pitanje da li ti stavovi mogu biti posljedica gospodarskih i dru┼ítvenih ─Źimbenika ili osje─çaja viktimizacije, istra┼żiva─Źi su odgovorili da je ÔÇś┼żivot u muslimanskoj religiji najve─çi prediktivni faktorÔÇÖ, napominje Westmonster.

Rezultati “nisu bili ba┼í politi─Źki korektniÔÇŁ, primijetila je francuska novinarka Gurvan Le Guellec, a drugi su na konferenciji za novinare izrazili zabrinutost zbog tajminga ovog istra┼żivanja, uz napomenu da ─çe cjelovito izvje┼í─çe biti objavljeno tek nakon izbora.

Ljevi─Źarski list Le Monde udario je po istra┼żiva─Źima i optu┼żio ih za ÔÇ×otvaranje Pandorine kutijeÔÇŁ, relativiziraju─çi ─Źinjenice studije.

Me─Ĺutim, rezultati su u skladu s prethodnim anketama i izstra┼żivanjima “Pew Global Attitudes” iz 2006. godine koja su utvrdila da 42% muslimana u dobi od 18 do 29 mislile da su samoubila─Źki napadi ponekad opravdani.

Ovo istra┼żivanje opravdava zabrinutost ve─çine Europljana koji su izrazili volju i rekli da bi voljeli vidjeti potpunu zabranu muslimanske imigracije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,