Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TRUMP: Merkel i ja imamo nešto zajedničko – oboje nas je nobelovac Obama prisluškivao!

TRUMP: Merkel i ja imamo nešto zajedničko – oboje nas je nobelovac Obama prisluškivao!

trump-merkelOstao je pri svojim tvrdnjama da je prisluškivan u mandatu Baracka Husseina Obame te je kazao Angeli Merkel: ‘Na kraju krajeva, nešto imamo zajedničko”

Američki predsjednik Donald Trump je na zajedničkoj konferenciji za novinare s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel rekao da im je zajedničko što su oboje prisluškivani, piše BBC.

Ostao je pri svojim tvrdnjama da je prisluškivan u mandatu Baracka Obame te je kazao Angeli Merkel: ‘Na kraju krajeva, nešto imamo zajedničko”.

Američki predsjednik Donald Trump je napokon primio njemačku kancelarku Angelu Merkel u Bijeloj kući, a riječ je o prvom njihovom sastanku otkako je Trump došao na vlast u siječnju.

Kako piše Reuters, sastanak bi mogao pomoći u određivanju budućnosti transatlantske suradnje i oblikovanju radnog odnosa između dvoje najsnažnijih državnika na svijetu.

Teme sastanka su financiranje NATO-a i odnosi s Rusijom. Očekuje se da će Merkel od Trumpa tražiti podršku za snažnu Europsku uniju i predanost u borbi protiv klimatskih promjena.

Trump, koji je ranije kritizirao Merkel zbog njezine izbjegličke politike, tražit će pak njezinu podršku u zahtjevu da članice NATO-a više izdvajaju za obranu.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,