Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VIKTOR ORBAN PORUČIO EU I SOROSU: Svaki migrant koji ne dokaže da je kod nas legalno – automatski će biti deportiran u Srbiju

VIKTOR ORBAN PORUČIO EU I SOROSU: Svaki migrant koji ne dokaže da je kod nas legalno – automatski će biti deportiran u Srbiju

orban-imigrantiPremijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da je novi zakon o izbjeglicama koji su žestoko kritizirale UN i organizacije za zaštitu ljudskih prava, u skladu s pravnim standardima EU

“Nitko nije uhićen, tako da tko god ne želi pričekati odluku o svom slučaju u tranzitnoj zoni, može otići ka Srbiji. Mi nikoga nigdje ne zaključavamo”, rekao je Orban u Bruxellesu nakon summita EU.

Prema novom zakonu, svi tražitelji azila, uključujući i maloljetnike starije od 14 godina, bit će zadržani u kampovima napravljenim od kontejnera za transport robe na granici sa Srbijom.

UNHCR je rekao da će zadržavanje izbjeglica “ostaviti grozne fizičke i psihološke posljedice na žene, djecu i muškarce koji su već mnogo propatili”.

Orban smatra da zadržavanje tražitelja azila u pograničnim tranzitnim zonama, koje je usporedio s onim na aerodromima, nije isto što i zatvaranje protiv njihove volje.

Nova pravila, koja uključuju i automatsku deportaciju u Srbiju za svakog migranta koji ne može dokazati da legalno boravi u Mađarskoj, mogu biti primjenjivana u toku izvanrednog stanja, koje je na snazi ​​do 7. rujna.

U vezi s izvješćima humanitarnih organizacija, prema kojima mađarske snage sigurnosti prebijaju i puštaju pse na migrante, Orban je rekao da za tako nešto vlasti u Mađarskoj nemaju dokaze.

“Cilj ovakvih napada medija jeste da demotiviraju vojsku i policiju”, rekao je Orban.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,