Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » WikiLeaks: Hakeri CIA-e imaju diplomatske putovnice, a telefoni iPhone su za ┼ípijuna┼żu SAD posebno va┼żni jer su vrlo popularni me─Ĺu politi─Źarima

WikiLeaks: Hakeri CIA-e imaju diplomatske putovnice, a telefoni iPhone su za ┼ípijuna┼żu SAD posebno va┼żni jer su vrlo popularni me─Ĺu politi─Źarima

cia-obama-prosvjed-frankfAparati iPhone su za ┼ípijun┼żu SAD posebno va┼żni jer su vrlo popularni me─Ĺu politi─Źarima, diplomatima i biznismenima

AMERIKANCI TVRDE DA SU JULIAN ASSANGE I NJEGOV SITE POVEZANI SA RUSIJOM. AKO NISI S NJIMA, ODMA TE OPTU┼ŻE DA SI S RUSIJOM.

Ameri─Źki mediji pi┼íu da su obavje┼ítajne slu┼żbe SAD znale da je do┼ílo do upada u ra─Źunalni sustav CIA-e.

A upravo taj upad je omogu─çio WikiLeaksu da se domogne “mno┼ítva tajnih podataka” glavne ameri─Źke ┼ípijunske mre┼że.

WikiLeaks je ve─ç objavio prvih 8700 od tih dokumenata, koji su ─Źuvani u “unutarnjoj kompjuterskoj mre┼żi centra za cyber-┼ípijuna┼żu u Langleyu. Me─Ĺutim, to je tek 1 posto onoga ─Źime web stranica Julian Assangea realno raspola┼że.

WikiLeaks je, ina─Źe, objavio “materijal” u kojem je i pet fajlova pod nazivom “D┼żepni Putin” (PocketPutin).

─îetiri od njih su programi za servere, a Assangeova stranica tvrdi:

“CIA ima pet skrivenih test-poslu┼żitelja za prislu┼íkivanje. Upravo oni nose ime PocketRutin. U toj mre┼żi su i popularni Skype ili WhatsApp koji `’skupljaju’ audio i video sadr┼żaje i ┼íalju ih na HTTP server.

WikiLeaks nagla┼íava da nije jasno ┼íto je ameri─Źka ┼ípijuna┼ża lovila preko “D┼żepnog Putina” i zbog ─Źega je upotrijebila ime ruskog lidera. Jedno je ipak sigurno: serveri su kori┼íteni za prislu┼íkivanje.

Objavljeni dokumenti su dodatno osvijetlili ameri─Źku globalnu cyber┼ípijuna┼żu.


WikiLeaks tvrdi da je CIA koristila i svoj projekt umbrage preko kojeg je formirala ogromnu “knji┼żnicu ofanzivnih tehnologija na bazi kompjuterskh virusa napravljenih u drugim zemljama, uklju─Źuju─çi i Rusiju.

Ovo je samo na prvi pogled bezazleno.

Uz pomo─ç Umbrage CIA-hakeri su mogli opona┼íati “rukopis” drugih hakera i da izvoditi operacije pod “la┼żnim zastavama” jer su imali i imaju na raspolaganju “nekoliko stotina milijuna stranica kodova”.

Kako se i moglo pretpostavljati, CIA nije samo kolekcionar ve─ç i proizvo─Ĺa─Ź ra─Źunalnih virusa. Zato ima cijeli odjel koji radi na “┼ítetnom softveru” isklju─Źivo za Apple.

Aparati iPhone su za ┼ípijuna┼żu SAD posebno va┼żni jer su vrlo popularni me─Ĺu politi─Źarima, diplomatima i biznismenima.

Prema objavljenim dokumentima, ameri─Źki konzulat u Frankfurtu na Majni je hakerski centar CIA-e pod ─Źijom su jurisdikcijom Europa, Bliski Istok i Afrika.

WikiLeaks ukazuje da cyber-agenti CIA imaju diplomatske putovnice i da su djelovali pod krovom State departmana.

Amerikanci su odmah krenuli tvrditi da je Assange povezan sa specijalnim slu┼żbama Rusije.

Najglasniji je bio senator John McCain: “Ne mogu tvrditi da je ba┼í tako, ali je o─Źito da je WikiLeaks povezan s Rusijom”.

<<>>┬áEKSKLUZIVNO: Ameri─Źki senator John McCain priznao da konstantno komunicira s ISIS-om (VIDEO)
 
(fakti.org)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , ,