Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO: ─îlan Bilderberg grupe novi je predsjednik Njema─Źke!

EKSKLUZIVNO: ─îlan Bilderberg grupe novi je predsjednik Njema─Źke!

predsjedni-bilderPoznat je po ┼żestokim istupima protiv Donalda Trumpa tijekom njegove predsjedni─Źke kampanje zbog ─Źega ga njema─Źki mediji ve─ç nazivaju “anti-Trump predsjednikom”

Joachima Gaucka kao njema─Źkog predsjednika zamijenit ─çe socijaldemokrat Frank Walter Steinmeier kojeg je za novog predsjednika dr┼żave izabrao njema─Źki parlament. Ovog biv┼íeg ministra vanjskih poslova glasao je 931 od ukupno 1239 izaslanika Savezne konvencije u Reichstagu u Berlinu.

Njema─Źka predsjednika bira konvencijom sastavljenom od oba doma parlamenta i predstavnika svih pokrajina te je ovaj izbor bio puka formalnost.

Njema─Źka ancelarka Angela Merkel Steinmeiera je opisala kao ÔÇť─Źovjeka politi─Źkog centraÔÇŁ, a podr┼żavaju ga sve velike njema─Źke stranke.

Steinmeier je promoviraju─çi svoju kandidaturu obi┼íao Njema─Źku govore─çi da ─çe se kao predsjednik zalagati za ja─Źanje demokracije, ┼íirenje vidika, toleranciju i solidarnost.

Politi─Źku karijeru Steinmeier je zapo─Źeo 1991. u mati─Źnoj pokrajini Donjoj Saskoj obna┼íaju─çi nekoliko bitnih saveznih du┼żnosti, kao i vicekancelarsku poziciju. Bio je i ┼íef kabineta socijaldemokratskog kancelara Gerharda Schroedera.

Nakon izbora 2005. stvorena je velika koalicija CDU-a i SPD-a s kancelarkom Merkel na ─Źelu te je Steinmeier tada prvi put dobio resor vanjskih poslova. ─îetiri godine kasnije CDU je vlast osvojio samostalno, ali 2013. opet je bila potrebna velika koalicija pa se Steinmeier iz oporbe vra─ça na ─Źelo ministarstva vanjskih poslova.

Diplomirao je pravo i politi─Źke znanosti na sveu─Źili┼ítu u Giesenu. Poznat je po ┼żestokim istupima protiv Donalda Trumpa tijekom njegove predsjedni─Źke kampanje zbog ─Źega ga njema─Źki mediji ve─ç nazivaju ÔÇťanti-Trump predsjednikomÔÇŁ.

Osim Steinamiera, za predsjednika Njema─Źke konkurirala su jo┼í ─Źetiri kandidata.

Ljevi─Źarska partija kandidirala je Christopha Butterweggea, Alternativa za Njema─Źku (AFD) Albrechta Glasera; Partija slobodnih bira─Źa iz Bavarske nominirala je Alexandera Holda, a ─Źetvrti kandidat je bio Engelbert Sonneborn.


Ankete su i prije izbora potvr─Ĺivale blagonaklonost gra─Ĺana upravo njemu te je godinama jedan od najomiljenijih njema─Źkih politi─Źara. Mnogi se sla┼żu da Steinamier u┼żiva veliki ugled, ima diplomatsko iskustvo, cijene ga u inozemstvu te je rje┼íavao mnoge krize.

Na zloglasnu Bilderberg konferenciju, 2016. godine odr┼żave u Dresdenu, pozvani su pored na─Źelnika kancelara Peter Altmaier (CDU), Sigmar Gabriel (SPD), Frank-Walter Steinmeier (SPD), Ursula von der Leyen (CDU) i Wolfgang Sch├Ąuble (CDU) i kancelar Angela Merkel (CDU).

Poznato je da je Bill Clinton jedini put prisustvovao Bilderberg konferenciji prije nego je do┼íao na mjesto predsjednika SAD-a. Sli─Źno se dogodilo i sa novim predsjednikom Njema─Źke.

Premda ve─ç mo┼żemo naslutiti Agendu Bilderberg grupe za Europsku uniju (po┼íto je Njema─Źka ┼íef EU) prema dnevnom redu konferencije iz 2016. godine odr┼żane u Dresdenu, novi predsjednik bi se mogao zalagati za o─Źuvanje Europske unije, priljev ┼íto vi┼íe imigranata u zemlje EU, te za skidanje Donald Trupa sa vlasti.

Bilderberg grupa je naziv za neslu┼żbeni godi┼ínji skup zatvorenog tipa, s oko 200 gostiju, koji se odr┼żava od 1954. godine. Ve─çinu sudionika predstavljaju me─Ĺunarodno utjecajne osobe na podru─Źju poduzetni┼ítva, medija i politike.

Prema nekim teorijama urote, ali i realisti─Źnijim procjenama objavljenima u uglednim medijima, jedna je od najmo─çnijih politi─Źkih, medijskih, ekonomskih poslovnih skupina, a sastaje se na raznim lokacijama jednom na godinu radi raspravljanja o budu─çnosti svijeta. Neki grupu optu┼żuju da potajno vlada i upravlja svijetom preko EU, G8, WTO, Svjetskog ekonomskog foruma itd. ─îlanovi skupine su predsjednici dr┼żava, ministri, vlasnici korporacija, bankari, industrijalci, predstavnici medijskog kartela itd.

U grupi sredi┼ínju ulogu ima ekstremno bogati David Rockefeller, osniva─Ź i do danas notorno jedini ─Źlan tzv. “Member Advisory Group”, tj. osoba koja ima neprikosnovenu zadnju rije─Ź u odlu─Źivanju koga ─çe se pozvati na Bilderber┼íko okupljanje.
 

 
(dnevno.hr,wikipedia.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,