Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EKSKLUZIVNO: Član Bilderberg grupe novi je predsjednik Njemačke!

EKSKLUZIVNO: Član Bilderberg grupe novi je predsjednik Njemačke!

predsjedni-bilderPoznat je po žestokim istupima protiv Donalda Trumpa tijekom njegove predsjedničke kampanje zbog čega ga njemački mediji već nazivaju “anti-Trump predsjednikom”

Joachima Gaucka kao njemačkog predsjednika zamijenit će socijaldemokrat Frank Walter Steinmeier kojeg je za novog predsjednika države izabrao njemački parlament. Ovog bivšeg ministra vanjskih poslova glasao je 931 od ukupno 1239 izaslanika Savezne konvencije u Reichstagu u Berlinu.

Njemačka predsjednika bira konvencijom sastavljenom od oba doma parlamenta i predstavnika svih pokrajina te je ovaj izbor bio puka formalnost.

Njemačka ancelarka Angela Merkel Steinmeiera je opisala kao “čovjeka političkog centra”, a podržavaju ga sve velike njemačke stranke.

Steinmeier je promovirajući svoju kandidaturu obišao Njemačku govoreći da će se kao predsjednik zalagati za jačanje demokracije, širenje vidika, toleranciju i solidarnost.

Političku karijeru Steinmeier je započeo 1991. u matičnoj pokrajini Donjoj Saskoj obnašajući nekoliko bitnih saveznih dužnosti, kao i vicekancelarsku poziciju. Bio je i šef kabineta socijaldemokratskog kancelara Gerharda Schroedera.

Nakon izbora 2005. stvorena je velika koalicija CDU-a i SPD-a s kancelarkom Merkel na čelu te je Steinmeier tada prvi put dobio resor vanjskih poslova. Četiri godine kasnije CDU je vlast osvojio samostalno, ali 2013. opet je bila potrebna velika koalicija pa se Steinmeier iz oporbe vraća na čelo ministarstva vanjskih poslova.

Diplomirao je pravo i političke znanosti na sveučilištu u Giesenu. Poznat je po žestokim istupima protiv Donalda Trumpa tijekom njegove predsjedničke kampanje zbog čega ga njemački mediji već nazivaju “anti-Trump predsjednikom”.

Osim Steinamiera, za predsjednika Njemačke konkurirala su još četiri kandidata.

Ljevičarska partija kandidirala je Christopha Butterweggea, Alternativa za Njemačku (AFD) Albrechta Glasera; Partija slobodnih birača iz Bavarske nominirala je Alexandera Holda, a četvrti kandidat je bio Engelbert Sonneborn.

Ankete su i prije izbora potvrđivale blagonaklonost građana upravo njemu te je godinama jedan od najomiljenijih njemačkih političara. Mnogi se slažu da Steinamier uživa veliki ugled, ima diplomatsko iskustvo, cijene ga u inozemstvu te je rješavao mnoge krize.

Na zloglasnu Bilderberg konferenciju, 2016. godine održave u Dresdenu, pozvani su pored načelnika kancelara Peter Altmaier (CDU), Sigmar Gabriel (SPD), Frank-Walter Steinmeier (SPD), Ursula von der Leyen (CDU) i Wolfgang Schäuble (CDU) i kancelar Angela Merkel (CDU).

Poznato je da je Bill Clinton jedini put prisustvovao Bilderberg konferenciji prije nego je došao na mjesto predsjednika SAD-a. Slično se dogodilo i sa novim predsjednikom Njemačke.

Premda već možemo naslutiti Agendu Bilderberg grupe za Europsku uniju (pošto je Njemačka šef EU) prema dnevnom redu konferencije iz 2016. godine održane u Dresdenu, novi predsjednik bi se mogao zalagati za očuvanje Europske unije, priljev što više imigranata u zemlje EU, te za skidanje Donald Trupa sa vlasti.

Bilderberg grupa je naziv za neslužbeni godišnji skup zatvorenog tipa, s oko 200 gostiju, koji se održava od 1954. godine. Većinu sudionika predstavljaju međunarodno utjecajne osobe na području poduzetništva, medija i politike.

Prema nekim teorijama urote, ali i realističnijim procjenama objavljenima u uglednim medijima, jedna je od najmoćnijih političkih, medijskih, ekonomskih poslovnih skupina, a sastaje se na raznim lokacijama jednom na godinu radi raspravljanja o budućnosti svijeta. Neki grupu optužuju da potajno vlada i upravlja svijetom preko EU, G8, WTO, Svjetskog ekonomskog foruma itd. Članovi skupine su predsjednici država, ministri, vlasnici korporacija, bankari, industrijalci, predstavnici medijskog kartela itd.

U grupi središnju ulogu ima ekstremno bogati David Rockefeller, osnivač i do danas notorno jedini član tzv. “Member Advisory Group”, tj. osoba koja ima neprikosnovenu zadnju riječ u odlučivanju koga će se pozvati na Bilderberško okupljanje.
 

 
(dnevno.hr,wikipedia.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,