Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Kontakt s vanzemaljcima briše život na Zemlji

Kontakt s vanzemaljcima briše život na Zemlji

vanzemaljci-kontaktČovječanstvo u potrazi za životom u svemiru na raspolaganju ima sve moćnije alate, ali pojedini znanstvenici upozoravaju da bi također trebali biti oprezni u vezi s onim što želimo otkriti

Lucianne Walkowicz, astrofizičarka iz Planetarija Adler u Chicagu, izjavila je za NBC da bi kontakt s izvanzemaljcima mogao biti poguban za ljudsku vrstu.

Ako budemo aktivno slali poruke i privlačili pažnju naprednijih civilizacija, tada je sasvim moguće da će neka od njih nužno morati imati naše interese u vidu, smatra Adler.

Dodala je da bi to moglo označiti kraj čovječanstva na Zemlji, ali s druge strane, i veliki broj koristi poput poboljšanja života na našoj planeti.

“Ključno je to što nikako ne možemo znati što će se dogoditi”, rekla je Adler.

Slavni fizičar Stephen Hawking je više puta upozoravao da igramo opasnu igru ​​pokušavajući ostvariti kontakt sa ‘malim zelenima’.

Ako postanu svjesni našeg postojanja, vrlo je vjerojatno da bi željeli osvojiti i kolonizirati naš svijet, rekao je fizičar, koji je to usporedio s dolaskom Kristifora Kolumba u Ameriku i posljedicama za stanovništvo koje je tamo živjelo.

Jill Terter, suosnivačica SETI instituta, uvjerena je u sasvim drugačiji ishod. Ona uvjerava da će vanzemaljci koji su proputovali dobar dio galaksije biti dovoljno razvijeni da budu prijateljski raspoloženi prema nama. Ona smatra da jednostavno nema smisla da civilizacija koja je toliko starija od nas i dalje ima tehnologiju fokusiranu na rat.

Ipak, Seth Shostak, koji također radi u potrazi za vanzemaljcima, ističe da bi svaki naš odgovor vanzemaljcima izgledao kao da neandertalci imaju plan u slučaju napada vojnog zrakoplovstva.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,