Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PROCURILA SRAMOTNA ISTINA: Dvije trećine ameriÄkih lovaca nije u stanju letjeti

PROCURILA SRAMOTNA ISTINA: Dvije trećine ameriÄkih lovaca nije u stanju letjeti

lovci-nosacSkoro dvije trećine, oko 62 posto palubnih lovaca ameriÄke vojske F/A-18 “Hornet” i “Super Hornet” nije u stanju letjeti, priopćava list Defence news

Kako se navodi, oko 27 posto tih lovaca se nalazi na remontu, dok je 35 posto na Äekanju zbog nedostatka rezervnih dijelova, a kao glavni razlog navodi se nedostatak financijskih sredstava, piÅ¡e DN.

Pored toga, prema podacima ameriÄke vojske, oko 53 posto ukupne vojne avijacije, odnosno 1.700 aviona, nije u stanju letjeti, a meÄ‘u njima su i borbene, patrolne, ali i transportne letjelice.

PoÄetkom veljaÄe Å¡ef Pentagona James Mattis je naložio da se revidira proraÄun te institucije za 2017. godinu, s ciljem da se poveća borbena gotovost ameriÄke vojske, pogotovu radi uÄinkovitije borbe protiv teroristiÄke organizacije Daesu.

U sluÄaju da proraÄun bude uvećan, prema rijeÄima vojnih dužnosnika, ta sredstva će biti koriÅ¡tena prije svega za održavanje postojeće tehnike, a ne za izradu nove.

“NaÅ¡i prioriteti su da se fokusiramo na pripremu za izvoÄ‘enje vojnih zadataka – to je neophodno kako bi avioni letjeli, a brodovi plovili”, rekao je neimenovani ameriÄki general, a prenosi Defensenews.com.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,