Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PROCURILA SRAMOTNA ISTINA: Dvije trećine američkih lovaca nije u stanju letjeti

PROCURILA SRAMOTNA ISTINA: Dvije trećine američkih lovaca nije u stanju letjeti

lovci-nosacSkoro dvije trećine, oko 62 posto palubnih lovaca američke vojske F/A-18 “Hornet” i “Super Hornet” nije u stanju letjeti, priopćava list Defence news

Kako se navodi, oko 27 posto tih lovaca se nalazi na remontu, dok je 35 posto na čekanju zbog nedostatka rezervnih dijelova, a kao glavni razlog navodi se nedostatak financijskih sredstava, piše DN.

Pored toga, prema podacima američke vojske, oko 53 posto ukupne vojne avijacije, odnosno 1.700 aviona, nije u stanju letjeti, a među njima su i borbene, patrolne, ali i transportne letjelice.

Početkom veljače šef Pentagona James Mattis je naložio da se revidira proračun te institucije za 2017. godinu, s ciljem da se poveća borbena gotovost američke vojske, pogotovu radi učinkovitije borbe protiv terorističke organizacije Daesu.

U slučaju da proračun bude uvećan, prema riječima vojnih dužnosnika, ta sredstva će biti korištena prije svega za održavanje postojeće tehnike, a ne za izradu nove.

“NaÅ¡i prioriteti su da se fokusiramo na pripremu za izvođenje vojnih zadataka – to je neophodno kako bi avioni letjeli, a brodovi plovili”, rekao je neimenovani američki general, a prenosi Defensenews.com.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,