Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija Britancima: ‘Vratite Falklandske otoke, vratite Gibraltar, vratite dijelove Cipra koje ste anektirali, pa nam onda govorite za Krim’

Rusija Britancima: ‘Vratite Falklandske otoke, vratite Gibraltar, vratite dijelove Cipra koje ste anektirali, pa nam onda govorite za Krim’

putin-britanijaStalni predstavnik Rusije u Vijeću sigurnosti UN Vitaly Churkin posavjetovao je Velikoj Britaniji da “opere vlastitu savjest” i vrati teritorije koje je anektirala prije nego što počne drugima dijeliti lekcije

Churkin je ovim riječima reagirao na ono što je prethodno povodom Krima izgovorio njegov britanski kolega u SB UN Matthew Rycroft koji je nastojao Moskvu optužiti za krizu u Ukrajini.

Replicirajući, Churkin je prvo rekao:

“Moram vas podsjetiti da je u Ukrajini sve počelo od državnog prevrata koji je umnogome bio podržan izvana (sorosve organizacije).

A što se tiče Ujedinjenog Kraljevstva, želim vam posavjetovati: vratite Falklandske otoke, vratite Gibraltar, vratite dijelove Cipra koje ste anektirali, vratite i arhipelag Chagos u Indijskom oceanu koji ste pretvorili u ogromnu vojnu bazu. Tada će vaša savjest možda biti čistija, pa ćete moći govoriti o drugim temama”.

Churkin je replicirao i novoj stalnoj predstavnici SAD u Vijeću sigurnosti UN – Niki Haley – koja je pozvala Moskvu da Krim vrati Ukrajini:

“U Ustavu SAD zapisane su izvanredne i povijesne riječi: “Mi, narod …”. A narod Krima je svoju volju izrazio na referendumu na kojem je 93 posto izašlih glasalo za sjedinjenjem Krima Rusiji od koje je bio otrgnut nepravedno i nezakonito”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,