Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RAZGOVOR KOJI I┼á─îEKUJE CIJELI SVIJET: O─Źekuje se stalo┼żenost, tolerancija i napokon … MIR!

RAZGOVOR KOJI I┼á─îEKUJE CIJELI SVIJET: O─Źekuje se stalo┼żenost, tolerancija i napokon … MIR!

trump-putinRuski predsjednik Vladimir Putin i ameri─Źki predsjednik Donald Trump trebali bi u subotu po prvi put stupiti u kontakt i telefonski razgovarati, objavio je Kremlj u petak, a to je prvi razgovor dvojice ─Źelnika otkad je Trump preuzeo du┼żnost

Telefonski razgovor bit ─çe klju─Źni prvi korak prema onome za ┼íto se Kremlj i Bijela ku─ça nadaju da ─çe biti zatopljavanje odnosa koji su bili optere─çeni za vrijeme prija┼ínje ameri─Źke administracije.

Njihov razgovor tako─Ĺer ─çe biti tema pomne analize Trumpovih kriti─Źara po┼íto su ameri─Źke obavje┼ítajne agencije optu┼żile ruske sigurnosne slu┼żbe da poku┼íavaju utjecati na ameri─Źke predsjedni─Źke izbore u Trumpovu korist.

Na pitanje ruskih novinskih agencija ho─çe li do telefonskog razgovora do─çi u subotu, Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov odgovorio je :”Da”, no nije dao nikakve detalje.

Za vrijeme ameri─Źke izborne kampanje Trump je u vi┼íe navrata pozitivno govorio o Putinu na ┼íto je ruski predsjednik uzvratio pohvalama. Rekli su kako se nadaju da bi mogli obnoviti odnose.

Trump je najavio ukidanje sankcija nametnutih Rusiji nakon što je Moskva pripojila ukrajinski poluotok Krim 2014. nakon legalnog referenduma.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,