Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RAZGOVOR KOJI IŠČEKUJE CIJELI SVIJET: Očekuje se staloženost, tolerancija i napokon … MIR!

RAZGOVOR KOJI IŠČEKUJE CIJELI SVIJET: Očekuje se staloženost, tolerancija i napokon … MIR!

trump-putinRuski predsjednik Vladimir Putin i američki predsjednik Donald Trump trebali bi u subotu po prvi put stupiti u kontakt i telefonski razgovarati, objavio je Kremlj u petak, a to je prvi razgovor dvojice čelnika otkad je Trump preuzeo dužnost

Telefonski razgovor bit će ključni prvi korak prema onome za što se Kremlj i Bijela kuća nadaju da će biti zatopljavanje odnosa koji su bili opterećeni za vrijeme prijašnje američke administracije.

Njihov razgovor također će biti tema pomne analize Trumpovih kritičara pošto su američke obavještajne agencije optužile ruske sigurnosne službe da pokušavaju utjecati na američke predsjedničke izbore u Trumpovu korist.

Na pitanje ruskih novinskih agencija hoće li do telefonskog razgovora doći u subotu, Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov odgovorio je :”Da”, no nije dao nikakve detalje.

Za vrijeme američke izborne kampanje Trump je u više navrata pozitivno govorio o Putinu na što je ruski predsjednik uzvratio pohvalama. Rekli su kako se nadaju da bi mogli obnoviti odnose.

Trump je najavio ukidanje sankcija nametnutih Rusiji nakon što je Moskva pripojila ukrajinski poluotok Krim 2014. nakon legalnog referenduma.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,