Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SMIJE IM SE CIJELI SVIJET, NE ZNAJU NA KOGA SU KRENULI: Ameri─Źki tenkovi se zaglavili u Poljskoj zbog hladno─çe, akumulatora, mostova …

SMIJE IM SE CIJELI SVIJET, NE ZNAJU NA KOGA SU KRENULI: Ameri─Źki tenkovi se zaglavili u Poljskoj zbog hladno─çe, akumulatora, mostova …

tenkovi-poljska-sadAmeri─Źka vojska se suo─Źila s “neo─Źekivanim pote┼íko─çama” prilikom prebacivanja oklopne vojne tehnike iz Njema─Źke u Poljsku, pi┼íe “Wall Street Journal”

Kako pi┼íu mediji, jedan broj vozila bio je o┼íte─çen na putu od njema─Źke luke Bremerhaven do Poljske. Oni su udarali u mostove koji su bili ni┼żi, nego ┼íto su vojnici o─Źekivali.

Pet oklopnih vozila je ostalo u Njema─Źkoj. Za sada nije prona─Ĺen siguran na─Źin njihovog prebacivanja.

Osim toga, jedan broj ameri─Źkih tenkova je stigao u Europu s ispra┼żnjenim akumulatorima, izjavio je zapovjednik snaga SAD u Europi general pukovnik Ben Hodges.

On je priznao da Washington ne posjeduje dovoljno informacija o infrastrukturi u zemljama NATO-a koje su ranije bile dio Var┼íavskog pakta i ukazao je na potrebu “obnavljanja upori┼íta” na istoku Europe.

SAD u Isto─Źnu Europu prebacuju 87 tenkova “M1 abrams”, 144 oklopnih vozila “bredley”, 18 samohodnih haubica “M109 Paladin” i 4.000 vojnika kao podr┼íka operaciji “Atlantska odlu─Źnost”. Manevri imaju za cilj potencijalno obuzdavanje Rusije.
 
(vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,