Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SMIJE IM SE CIJELI SVIJET, NE ZNAJU NA KOGA SU KRENULI: Američki tenkovi se zaglavili u Poljskoj zbog hladnoće, akumulatora, mostova …

SMIJE IM SE CIJELI SVIJET, NE ZNAJU NA KOGA SU KRENULI: Američki tenkovi se zaglavili u Poljskoj zbog hladnoće, akumulatora, mostova …

tenkovi-poljska-sadAmerička vojska se suočila s “neočekivanim poteškoćama” prilikom prebacivanja oklopne vojne tehnike iz Njemačke u Poljsku, piše “Wall Street Journal”

Kako pišu mediji, jedan broj vozila bio je oštećen na putu od njemačke luke Bremerhaven do Poljske. Oni su udarali u mostove koji su bili niži, nego što su vojnici očekivali.

Pet oklopnih vozila je ostalo u Njemačkoj. Za sada nije pronađen siguran način njihovog prebacivanja.

Osim toga, jedan broj američkih tenkova je stigao u Europu s ispražnjenim akumulatorima, izjavio je zapovjednik snaga SAD u Europi general pukovnik Ben Hodges.

On je priznao da Washington ne posjeduje dovoljno informacija o infrastrukturi u zemljama NATO-a koje su ranije bile dio Varšavskog pakta i ukazao je na potrebu “obnavljanja uporišta” na istoku Europe.

SAD u Istočnu Europu prebacuju 87 tenkova “M1 abrams”, 144 oklopnih vozila “bredley”, 18 samohodnih haubica “M109 Paladin” i 4.000 vojnika kao podrška operaciji “Atlantska odlučnost”. Manevri imaju za cilj potencijalno obuzdavanje Rusije.
 
(vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,