Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠOKANTAN HRVATSKI ANTI-TRUMP PROSVJED: Zagreb danas u podne prosvjedovao protiv Trumpa na Cvjetnom (VIDEO)

ŠOKANTAN HRVATSKI ANTI-TRUMP PROSVJED: Zagreb danas u podne prosvjedovao protiv Trumpa na Cvjetnom (VIDEO)

cvjetni-trgOne se bore protiv govora mržnje, a nazivale su Trumpa fašistom

Prosvjedi protiv novog američkog predsjednika Donalda Trumpa nastavljaju se i danas u Americi, Australiji i Novom Zelandu.

Uoči današnje prosvjedne akcije koja se održava u nizu gradova diljem svijeta, doznaje se kako će se i Zagreb upisati na mapu gradova u kojima se podiže glas protiv Trumpa.

Inicijativa ‘Ujedinjene protiv mržnje’ akcijom solidarnosti danas u 5 do 12 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu pridružili su se prosvjedima američkih žena, koje ističu da se izborom novog predsjednika Donalda Trumpa i njegove administracije inaugurira nasilje, seksistička, homofobna, ksenofobna i rasistička politika kakvu je Trump zagovarao i tijekom kampanje.

Prosvjeduje se u preko 650 solidarnih akcija širom svijeta, a zagrebački prosvjed se solidarizira sa Ženskim maršom na Washington, na kojem se očekuje preko 200.000 sudionica i sudionika.

‘Pridružimo se u solidarnosti ženskim marševima u Washingtonu, širom SAD-a i svijeta povodom inauguracije novog američkog predsjednika Donalda Trumpa – čovjeka čije dosadašnje riječi i djela upućuju na mržnju prema ženama, manjinama i imigrantima, ne samo u SAD-u već i širom svijeta.

Politika koja promovira mržnju i krši ljudska prava nije na djelu samo u SAD-u. Konzervativni pokreti svakodnevno ugrožavaju prava žena u svijetu, Europi i Hrvatskoj, posebice radna, seksualna i reproduktivna prava.

Izrazimo NE globalnom valu mizoginije, ksenofobije i diskriminacije svih drugih i drugačijih! Založimo se ZA ljudska prava i slobode širom svijeta, zatražimo od nove američke administracije da ta prava poštuje i štiti, bez obzira na ičija osobna uvjerenja! “Ujedinjene protiv mržnje”, stoji u objavi inicijative na Facebooku.
 

 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,