Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OBAMA ŽELI ZAPOČETI 3. SVJETSKI RAT! Amerika danas uvodi sankcije Rusiji zbog ‘hakerskih napada’! A gdje su dokazi?

OBAMA ŽELI ZAPOČETI 3. SVJETSKI RAT! Amerika danas uvodi sankcije Rusiji zbog ‘hakerskih napada’! A gdje su dokazi?

putin-obamaWashington će u četvrtak 29. prosinca objaviti sankcije protiv Moskve zbog njene navodne umiješanosti u hakerske napade, objavio je CNN, pozivajući se nekoliko američkih dužnosnika

Prema podacima medija , “odgovor” SAD na cyber napade uključivat će proširenje sankcija i diplomatske mjere.

Očekuje se da Washington također objavi imena ljudi su navodno umiješani u te napade. Ranije je američki državni tajnik John Kerry izjavio da će Barack Obama “odgovoriti” Rusiji prije kraja svog predsjedničkog mandata.

Zvanični predstavnik Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova obećala je da će u slučaju uvođenja novih američkih sankcija, Rusija odgovoriti na odgovarajući način.

U studenom 2016. godine odlazeći američki predsjednik Barack Obama izjavio je da ima dokaze koji povezuju Rusiju sa cyber napadima. Ruske vlasti negiraju te tvrdnje i nazivaju ih neprofesionalnim i neutemeljenim.

Obama iz Amerike izbacuje 35 ruskih diplomata

SAD protjeruje 35 ruskih diplomata i zatvara dva ruska postrojenja u New Yorku i Marylandu kao odgovor na ponižavanje američkih diplomata u Moskvi, rekao je visoki vladin izvor iz SAD-a, prenosi Reuters.

Potezi protiv ruskih diplomata u Washingtonu i konzulata u San Franciscu dio su akcije da se kazni Rusija za provociranje američkih diplomata u Moskvi, ali i miješanje u izbore u SAD-u.

Obamina adminitracija na odlasku danas je objavila i cijeli niz mjera protiv Rusije zbog hakiranja američkih političkih institucija i individualaca i curenje informacija koje su pomogle da Trump pobijedi na izborima.

Još nije poznato hoće li Trump, koji zaziva bolje odnose s Rusijom, moći poništiti ovu odluku.

Ruski diplomati imaju 72 sata da napuste SAD. Pristup prostorima koje su do sada Rusi koristili bit će im zabranjen.
 
(sputniknews.com,index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,