Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAKON NAPADA U BERLINU: ─îovjek odjeven kao terorist ISIS-a pre┼íao njema─Źku granicu bez ikakvih problema (VIDEO)

NAKON NAPADA U BERLINU: ─îovjek odjeven kao terorist ISIS-a pre┼íao njema─Źku granicu bez ikakvih problema (VIDEO)

isis-granica-njemackaJedan Danac odjeven kao borac ISIS-a nose─çi zastavu Islamske dr┼żave je snimio vi┼íe puta prelazak granice prema Njema─Źkoj – i niti jednom nije bio zaustavljen ili ispitivan od strane vlasti

─îovjek, koji je nosio repliku pi┼ítolja i teroristi─Źku zastavu, tvrdi da je njema─Źki sigurnost na granicama “jadnoa” i htio je podi─çi svijest o posljedicama otvorenih granice.

Video stavljen na YouTube nije potvr─Ĺen i nije jasno gdje je to─Źno snimljen. Video dolazi gotovo tjedan dana nakon ┼íto je ISIS preuzeo odgovornost za teroristi─Źki napad u ponedjeljak u Berlinu, koji je odnio 12 ┼żivota, a ranio jo┼í puno vi┼íe.

Uz video pi┼íe: “Jedan Danski dr┼żavljanin odjeven u teroristu Islamske dr┼żave, nose─çi zastavu i la┼żni pi┼ítolj pokazao je koliko su jadne granice izme─Ĺu Njema─Źke i Danske”.

“Mi smo testirali grani─Źne kontrole. Mogu li teroristi ISIS-a prije─çi granicu neopa┼żeno?”

“Grani─Źnih kontrola je nepostoje─ça. Osje─çate li se ugodno s na┼íim otvorenim granicama? “, priupitao je Danac.

U sije─Źnju ove godine, Danska je nametnula kontrolu na ju┼żnoj granici s Njema─Źkom u potezu osmi┼íljenom kako bi se zaustavio protok migranata koji ulaze u zemlju.


Lars Lokke Rasmussen, Danski premijer, izjavio je kako je ova odluka potaknuta potezom ┼ávedske na uvo─Ĺenje provjere identiteta za sve putnike koji dolaze vlakom, autobusom ili brodom iz Danske.

On je rekao: “Novi ┼ívedski zahtjev za osobnu provjeru predstavlja ozbiljnu prijetnju da se veliki broj tra┼żitelja azila nakupi u kratkom vremenu, na primjer, i oko Kopenhagenu, prijete─çi javnom redu i sigurnosti. Ne ┼żelimo to.”

Dok su ovo samo privremene mjere, kontrole ─çe ostati u cijeloj 2016.

Danski ministar integracija Inger Stojberg izjavio je nakon sastanka s ministrima iz Njema─Źke, ┼ávedske, Austrije i Norve┼íke da namjeravaju nastaviti taj plan i u 2017.

U svjetlu ubojstva Berlinskog teroriste Anis Amria koji je ubijen u pucnjavi s policijom u Milanu, Italija, Europska komisija je izjavila kako su potrebni koraci za ja─Źanje grani─Źne kontrole.

Predlo┼żeno je da Schengenski informacijski sustav, koji prati i nadzire osumnji─Źenike za terorizam, treba pobolj┼íati nakon napada diljem Francuske, Belgije i Njema─Źke u 2016. koji su ubili vi┼íe od 250 ljudi u ne┼íto vi┼íe od 12 mjeseci.

Pogledajte video:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,