Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAKON NAPADA U BERLINU: Čovjek odjeven kao terorist ISIS-a prešao njemačku granicu bez ikakvih problema (VIDEO)

NAKON NAPADA U BERLINU: Čovjek odjeven kao terorist ISIS-a prešao njemačku granicu bez ikakvih problema (VIDEO)

isis-granica-njemackaJedan Danac odjeven kao borac ISIS-a noseći zastavu Islamske države je snimio više puta prelazak granice prema Njemačkoj – i niti jednom nije bio zaustavljen ili ispitivan od strane vlasti

Čovjek, koji je nosio repliku pištolja i terorističku zastavu, tvrdi da je njemački sigurnost na granicama “jadnoa” i htio je podići svijest o posljedicama otvorenih granice.

Video stavljen na YouTube nije potvrđen i nije jasno gdje je točno snimljen. Video dolazi gotovo tjedan dana nakon što je ISIS preuzeo odgovornost za teroristički napad u ponedjeljak u Berlinu, koji je odnio 12 života, a ranio još puno više.

Uz video piše: “Jedan Danski državljanin odjeven u teroristu Islamske države, noseći zastavu i lažni pištolj pokazao je koliko su jadne granice između Njemačke i Danske”.

“Mi smo testirali granične kontrole. Mogu li teroristi ISIS-a prijeći granicu neopaženo?”

“Graničnih kontrola je nepostojeća. Osjećate li se ugodno s našim otvorenim granicama? “, priupitao je Danac.

U siječnju ove godine, Danska je nametnula kontrolu na južnoj granici s Njemačkom u potezu osmišljenom kako bi se zaustavio protok migranata koji ulaze u zemlju.

Lars Lokke Rasmussen, Danski premijer, izjavio je kako je ova odluka potaknuta potezom Švedske na uvođenje provjere identiteta za sve putnike koji dolaze vlakom, autobusom ili brodom iz Danske.

On je rekao: “Novi švedski zahtjev za osobnu provjeru predstavlja ozbiljnu prijetnju da se veliki broj tražitelja azila nakupi u kratkom vremenu, na primjer, i oko Kopenhagenu, prijeteći javnom redu i sigurnosti. Ne želimo to.”

Dok su ovo samo privremene mjere, kontrole će ostati u cijeloj 2016.

Danski ministar integracija Inger Stojberg izjavio je nakon sastanka s ministrima iz Njemačke, Švedske, Austrije i Norveške da namjeravaju nastaviti taj plan i u 2017.

U svjetlu ubojstva Berlinskog teroriste Anis Amria koji je ubijen u pucnjavi s policijom u Milanu, Italija, Europska komisija je izjavila kako su potrebni koraci za jačanje granične kontrole.

Predloženo je da Schengenski informacijski sustav, koji prati i nadzire osumnjičenike za terorizam, treba poboljšati nakon napada diljem Francuske, Belgije i Njemačke u 2016. koji su ubili više od 250 ljudi u nešto više od 12 mjeseci.

Pogledajte video:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,