Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA » EUROPA SE BUDI: Marine Le Pen obećava da će Francusku u Novoj Godini izvesti iz EU, NATO i eurozone, te da MMF mora biti UNIŠTEN!

EUROPA SE BUDI: Marine Le Pen obećava da će Francusku u Novoj Godini izvesti iz EU, NATO i eurozone, te da MMF mora biti UNIŠTEN!

marine-le-pen-francuska“Što je Europska unija? To je struktura stvorena zanemarivši mišljenja europskih naroda. Njezin vrh čini oligarhija banaka i tehnokrati poput Junckera i ostalih koje nikada nije birao ni jedan narod”

NA LISTI NAJPOPULARNIJIH FRANCUZA – PRVI PUT SE NAŠLA ISPRED GLAVNOG RIVALA FRANCOIS FILLONA

Čelnica Nacionalnom fronta – Marin Le Pen – popela se na 37-mo mjesto na listi najpopularnijih Francuza.

Gledano sa strane, ne izgleda previše uvjerljivo, ali je na taj način – po prvi put – pretekla Francois Fillona koji će joj, po svim procjenama, biti glavni rival u predstojećoj borbi za funkciju šefa države.

Bivši premijer Fillon se na toj listi nalazi na 42-om mjestu.

Prvo mjesto na listi drži glumac Omar Sy.

Inače, najnovija anketa je pokazala da će Fillon i Le Pen u prvom izbornom krugu (bit će održan 23. travnja) osvojiti 26, odnosno 24 posto glasova i ući u drugi krug (održat će se 7. svibnja).

Po toj istoj anketi, Fillon će u drugom krugu pobijediti uvjerljivo – 67:33 posto.

Le Pen je, inače, u intervjuu grčkom listu “Kirijakatiki Demokracija” rekla da će Frexit (izlazak Francuske iz EU) biti važna točka njenog izbornog programa:

“Što je Europska unija? To je struktura stvorena zanemarivši mišljenja europskih naroda. Njezin vrh čini oligarhija banaka i tehnokrati poput Junckera i osatlih koje nikada nije birao ni jedan narod. A ta struktura djeluje u interesu njemačkih i francuskih banaka koje vode svoju ekonomsku politiku uz puni prezir naroda koje ucjenjuju”.

Le Pen je posebno naglasila: “Europska unija je nož u srcu nacionalnih suvereniteta europskih država, a euro nije valuta nego instrument za ucjenjivanja koji Bruxelles koristi za realizaciju svoje politike”.

Na udaru njenog izbornog programa, kako se i moglo očekivati, bit će i NATO za koji je u istom intervjuu rekla:

“NATO više jednostavno nije potreban. Taj vojni blok je bo stvoren u vrijeme kada je postojao Varšavski ugovor, a zajedno s njim i opasnost od širenja komunističkog Sovjetskog Saveza. Više nema ni SSSR ni Varšavskog ugovora. Washington podržava NATO radi ostvarivanja svojih ciljeva u Europi”.

Le Pen je istaknula da će Francuska, ako je ona bude vodila, istupiti iz EU i NATO, a iz eurozone “zajedno s drugim državama-članicama.

Dodatno je procijenila da će -  nakon Francuske – EU napustiti i Portugal, Italija, Španjolska, Irska, Grčka i Cipar. Pa podvukla:

“Idealno bi bilo da sve te zemlje napuste EU istog dana kad i Francuska. Pokušat ću ih uvjeriti da to učine. Narodi Europe moraju mati pravo glasovati za svoje oslobađanje od ropstva i ucjenjivanja sa strane tehnokrata iz Bruxellesa i da vrate suverenitet svojm zemljama”.

Posebno se pozabavila eurom, ocijenivši: “Gdje je euro – tamo rastu cijene, porezi i nezaposlenost, tamo padaju plaće i mirovine”.

Na kraju je ukazala: “Europska unija treba biti slobodna konfederacija država koje poštuju nacionalni suverenitet. A MMF mora biti eliminiran.

Optužila je Tsiprasa i njegovu stranku da su “izdali Grčku”

Vladajuće grčku stranku SYRIZA, čiji je lider premijer Alexis Tsipras, Marine Le Pen je optužila da je “izdala Grčku”.

Podsjetila je da su Grci na referendumu glasovali protiv ultimatuma kreditora, a da je Tsipras podlegao ucjenama i prihvato uvjete EU i kreditora.

Na kraju je rekla: “Demokracija se rodila u Grčkoj i ne smije umrijeti u Grčkoj iako je SYRIZA izdala svoju zemlju”.
 
(fakti.org)

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , ,