Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NATO ZAPLAKAO NAKON IZJAVE PUTINA: ‘Rusija je danas mo─çnija od svakog potencijalnog agresora, podvla─Źim – od svakog!’

NATO ZAPLAKAO NAKON IZJAVE PUTINA: ‘Rusija je danas mo─çnija od svakog potencijalnog agresora, podvla─Źim – od svakog!’

putin-izjava“ALI, NEMA OPU┼áTANJA, NASTAVLJAMO JA─îANJE VOJSKE, FLOTE I STRATE┼áKE TRIJADE”

Rusija je danas mo─çnija od svakog potencijalnog agresora – ocijenio je Vladimir Putin.

U─Źinio je to na pro┼íirenoj sjednici Kolegija Ministarstva obrane Ruske Federacije, ali je odmah upozorio pripadnike ruskog vojnog vrha da opu┼ítanja ne smije biti:

“Skre─çem vam pa┼żnju: ako sebi dozvolimo da se opustimo makar i na minutu, ako sebi dozvolimo i samo jedan ve─çi kiks u modernizaciji vojske i ratne flote i u obuci jedinica – situacija se mo┼że brzo izmijeniti. S obzirom na brzinu doga─Ĺanja u svijetu – Rusija to ─Źak ne bi ni stigla ni primijetiti”.

Dodatno je precizirao i naglasio: “Moramo jo┼í puno toga napraviti. Unato─Ź tome, mi smo ve─ç danas – s obzirom na mno┼ítvo faktora, uklju─Źuju─çi ne samo vojne, nego i na┼íu povijest, geografiju i unutarnje stanje dru┼ítva – ve─ç dana, mogu to s uvjereno┼í─çu re─çi, ja─Źi od svakog potencijalnog agresora”.

Odmah potom je podvukao: “Od svakog!”

Govore─çi o “klju─Źnim zada─çama u 2017.”, ruski lider je naglasio da ─çe mnogo zavisiti od uspje┼ínosti realizacije onoga ┼íto je zapo─Źeto posljednjih godina i nastavio:

“Va┼żno je da odr┼żavamo dostignuti tempo opskrbe vojske i flote novim naoru┼żanjem. Ministarstvo obrane je du┼żno osigurati uskla─Ĺeni razvoj svih vidova i rodove vojske, da nastavimo s uvo─Ĺenjem u uporabu visokopreciznog oru┼żja, suvremenih sredstava veze, izvi─Ĺanja, upravljanja i radioelektronske borbe”.

Putin je posebno ukazao na zna─Źaj daljnjeg pove─çavanja potencijala strate┼íkih nuklearnih snaga, ja─Źanja ruske “strate┼íke trijade” i usavr┼íavanja sustava upozoravanja o raketnom napadu.

Potrebni su nam prije svega – naglasio je Putin – raketni sustavi koji su u stanju garantirano probiti sve dana┼ínje i budu─çe sustave proturaketne obrane.

Dodao je da je Rusiji – za neutraliziranje svih vojnih prijetnji – potreban i vi┼íi nivo strate┼íkih nenauklearnih snaga.

Ministar obrane RF – general vojske Sergej ┼áojgu – “reportirao” je da ─çe na kraju 2017. opremljenost Oru┼żanih snaga RF novim naoru┼żanjem prema┼íiti 60 posto.

Govore─çi o o ruskom vojnom anga┼żiranju u Siriji, ┼áojgu je rekao i ovo:

“Na┼íe Zra─Źno-kozmi─Źke snage su sprije─Źile raspad sirijske dr┼żave i prekinule lanac obojenih revolucija u tom dijelu svijeta. Prekidu vatre ve─ç su se priklju─Źila 1.074 naselja s tri milijuna stanovnika, a 9.000 terorista je polo┼żilo oru┼żje. Nanijeta je znatna ┼íteta me─Ĺunarodnim teroristi─Źkim organizacijama u Siriji. Zaustavljeno je njihovo ┼íirenje po regiji. Razru┼íeni su neki kanali njihovog financiranja i opskrbe.”

┼áojgu je precizirao da je dosad od terorista oslobo─Ĺeno preko 12.000 ─Źetvornih kilometara sirijskog teritorija, odnosno – 499 gradova i naselja.

Prema njegovim rije─Źima, rusko zrakplovstvo je izvelo 18.800 borbenih letova i izvela 71.000 udara po infrastrukturi terorista, uni┼ítiv┼íi 725 logora za obuku, 405 pogona za proizvodnju streljiva i oko 35.000 terorista, uklju─Źuju─çi i 204 njihova zapovjednika.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,