Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NATO ZAPLAKAO NAKON IZJAVE PUTINA: ‘Rusija je danas moćnija od svakog potencijalnog agresora, podvlačim – od svakog!’

NATO ZAPLAKAO NAKON IZJAVE PUTINA: ‘Rusija je danas moćnija od svakog potencijalnog agresora, podvlačim – od svakog!’

putin-izjava“ALI, NEMA OPUŠTANJA, NASTAVLJAMO JAČANJE VOJSKE, FLOTE I STRATEŠKE TRIJADE”

Rusija je danas moćnija od svakog potencijalnog agresora – ocijenio je Vladimir Putin.

Učinio je to na proširenoj sjednici Kolegija Ministarstva obrane Ruske Federacije, ali je odmah upozorio pripadnike ruskog vojnog vrha da opuštanja ne smije biti:

“Skrećem vam pažnju: ako sebi dozvolimo da se opustimo makar i na minutu, ako sebi dozvolimo i samo jedan veći kiks u modernizaciji vojske i ratne flote i u obuci jedinica – situacija se može brzo izmijeniti. S obzirom na brzinu događanja u svijetu – Rusija to čak ne bi ni stigla ni primijetiti”.

Dodatno je precizirao i naglasio: “Moramo još puno toga napraviti. Unatoč tome, mi smo već danas – s obzirom na mnoštvo faktora, uključujući ne samo vojne, nego i našu povijest, geografiju i unutarnje stanje društva – već dana, mogu to s uvjerenošću reći, jači od svakog potencijalnog agresora”.

Odmah potom je podvukao: “Od svakog!”

Govoreći o “ključnim zadaćama u 2017.”, ruski lider je naglasio da će mnogo zavisiti od uspješnosti realizacije onoga što je započeto posljednjih godina i nastavio:

“Važno je da održavamo dostignuti tempo opskrbe vojske i flote novim naoružanjem. Ministarstvo obrane je dužno osigurati usklađeni razvoj svih vidova i rodove vojske, da nastavimo s uvođenjem u uporabu visokopreciznog oružja, suvremenih sredstava veze, izviđanja, upravljanja i radioelektronske borbe”.

Putin je posebno ukazao na značaj daljnjeg povećavanja potencijala strateških nuklearnih snaga, jačanja ruske “strateške trijade” i usavršavanja sustava upozoravanja o raketnom napadu.

Potrebni su nam prije svega – naglasio je Putin – raketni sustavi koji su u stanju garantirano probiti sve današnje i buduće sustave proturaketne obrane.

Dodao je da je Rusiji – za neutraliziranje svih vojnih prijetnji – potreban i viši nivo strateških nenauklearnih snaga.

Ministar obrane RF – general vojske Sergej Šojgu – “reportirao” je da će na kraju 2017. opremljenost Oružanih snaga RF novim naoružanjem premašiti 60 posto.

Govoreći o o ruskom vojnom angažiranju u Siriji, Šojgu je rekao i ovo:

“Naše Zračno-kozmičke snage su spriječile raspad sirijske države i prekinule lanac obojenih revolucija u tom dijelu svijeta. Prekidu vatre već su se priključila 1.074 naselja s tri milijuna stanovnika, a 9.000 terorista je položilo oružje. Nanijeta je znatna šteta međunarodnim terorističkim organizacijama u Siriji. Zaustavljeno je njihovo širenje po regiji. Razrušeni su neki kanali njihovog financiranja i opskrbe.”

Šojgu je precizirao da je dosad od terorista oslobođeno preko 12.000 četvornih kilometara sirijskog teritorija, odnosno – 499 gradova i naselja.

Prema njegovim riječima, rusko zrakplovstvo je izvelo 18.800 borbenih letova i izvela 71.000 udara po infrastrukturi terorista, uništivši 725 logora za obuku, 405 pogona za proizvodnju streljiva i oko 35.000 terorista, uključujući i 204 njihova zapovjednika.
 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,