Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NI┼áTA OD ELEKTORSKE BLOKADE: TRUMP ─ćE VLADATI AMERIKOM SLJEDE─ćE ─îETIRI GODINE!

NI┼áTA OD ELEKTORSKE BLOKADE: TRUMP ─ćE VLADATI AMERIKOM SLJEDE─ćE ─îETIRI GODINE!

trump-peaceNema nikakvih izgleda da ─çe elektorski kolegij Donald Trump uskratiti funkciju predsjednika SAD, navodi portal “Politico”

Me─Ĺu vi┼íe od 160 republikanskih i demokratskih insajdera koji su anketirani pro┼ílog tjedna, samo jedan je smatrao mogu─çim da 37 ili vi┼íe elektora Republikanske stranke da Trumpu okrenu le─Ĺa ne glasaju─çi za njega.

Ovih dana ─çe 538 elektora glasovati u 50 ameri─Źkih dr┼żava, a ukoliko glasuju u skladu s rezultatima predsjedni─Źkih izbora u svojim pojedina─Źnim dr┼żavama, Trumpu ─çe pripasti 306 izbornih glasova, dok bi 232 osvojila njegova demokratska protivnica Hillary Clinton.

“Nezadovoljstvo Trampom je dovoljno veliko da bi mu pojedini mogli okrenuti le─Ĺa, ali ja to ne smatram ozbiljnim. Glasa─Źi su rekli svoje i elektori ─çe uglavnom po┼ítovati njihove glasove”, ka┼że republikanac iz Ohia, koji je, kao i svi insajderi, anonimno sudjelovao u anketi.

Neimenovani republikanac iz Iowe uvjeren je da je ─Źitava pri─Źa o “prevrtljivom” elektorska kolegiju “antitrumpovska fantazija”.

“To zna─Źi da bi jedan ili dva elektora mogli glasovati protiv Trumpa, a za Hillary ili nekog drugog. Ma koliko da mi ne godi Trump kao predsjednik, bilo bi mi daleko neugodniji presedan divljeg elektorskog kolegija koji baca pod noge povijest dugu vi┼íe od 200 godina i svojevoljno odlu─Źuje proglasiti neva┼że─çom volju glasa─Źa”, rekao je on.

Istodobno, jedan republikanac iz Wisconsina navodi da su se na internetu pojavili video-snimci kojima se elektori Republikanske stranke uvjeravaju da se preispitaju prije nego što glasaju.

“Potpuna je besmislica vjerovati da ─çe republikanski elektori uskratiti podr┼íku novoizabranom predsjedniku Trampu jer je nekolicina liberalnih aktera objavila smije┼ínu reklamu u kojoj od njih tra┼żi da promjene odluku. Prevladajmo to”, istaknuo je on.

Elektori koji danas trebaju slu┼żbeno izglasati novog predsjednika SAD tvrde da su primili gomile uznemiruju─çih telefonskih poziva i e-mailova punih mr┼żnje, a mnogi od njih su priop─çili da su primali i prijetnje smr─çu.

“Politico” pi┼íe da su oni do trenutka glasovanja “pod opsadom” i navodi da je 538 elektora, koji trebaju potvrditi rezultate predsjedni─Źkih izbora u SAD, ba─Źeno u prvi plan nacionalne politi─Źke scene kao nikada do sada u ameri─Źkoj povijesti.
 
(vestinet.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,