Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŽELE KAOS! Amerikanci izdali naredbu da novu vladu ne smije formirati Nikola Gruevski

ŽELE KAOS! Amerikanci izdali naredbu da novu vladu ne smije formirati Nikola Gruevski

makedonija-nerediWashington je izdao “tihu naredbu” da Nikola Gruevski i koalicija s kojom je osvojio najviše glasova na minulim izborima ne smiju formirati novu vladu Makedonije

State departman i CIA žele preko sastavljanja vlade, odnosno pravljenja vladajuće koalicije u Skoplju, privesti kraju ono za što su pripremali teren tjednim demonstracijama. Da stave političku točku na svojevrsnu obojenu revoluciju.

Zato je glavni makedonski “Amerikanac” – lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev – dobio nove upute i počeo sukladno njima nastupa.

U Bitoli je izjavio da je siguran da Gruevski i VMRO-DPMNE neće formirati novu makedonsku vladu.

Čak ni ako Državno izborno povjerenstvo odbije sve prigovore njegove koalicije i zadrži u Sobranju 51 zastupnički mandat (SDSM ima 49). Nije ga pokolebalo ni to što je DIP već odbila sve prigovore šiptarske partije Besa, koja ima američki nalog da uđe u koaliciju sa Zaevom.

U Bitoli je posebno naglasio da na odluku tko će predvoditi buduću vladu neće utjecati ni rješenja DIP, a ni kasnije odluke Upravnog suda Makedonije.

Nije se ustručavao ni da izjavi: “I meni i Gruevskom je jasno da on ne može formirati novu vladu Makedonije – bez obzira na odluke Državnog izbornog povjerenstva. Novu vladu ćemo voditi mi i ona će biti europska!”

Još je izgovorio ovo što danas može izgovoriti samo netko tko vodi oporbu u Makedoniji i vlast u Prištini:

“Novu vladu ćemo formirati na temeljima Europske konvencije za ljudska prava. Ona će biti osnova na kojoj ćemo formirati novu parlamentarnu većinu. Ona će biti i okvir za djelovanje naše vlade”.

Ovo “miriše” na nastavak političke nestabilnosti. Na nove prosvjede i sukobe koji, na žalost, mogu i ne biti mirni i čisto politički.

Amerikanci su očito spremni – ako Gruevski formira vladu – da pse svoje makedonske poluobojene revolucije ponovo puste s lanca …
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,