Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MALOLJETNI IMIGRANTI KOJI SE NE MOGU KAZNENO GONITI POSTAVLJAJU BOMBE PO NJEMA─îKOJ

MALOLJETNI IMIGRANTI KOJI SE NE MOGU KAZNENO GONITI POSTAVLJAJU BOMBE PO NJEMA─îKOJ

njemacka-policija-specijalciDvanaestogodi┼ínji dje─Źak ira─Źkog podrijetla planirao je bomba┼íke napade na bo┼żi─çni sajam u Ludwigshafenu na zapadu Njema─Źke, javljaju njema─Źki mediji u petak pozivaju─çi se na dr┼żavno odvjetni┼ítvo

ÔÇ×Dvanaestogodi┼ínji njema─Źki dr┼żavljanin ira─Źkog porijekla je dva puta poku┼íao izvr┼íiti napad na bo┼żi─çni sajam u Ludwigshafenu, a napad nije izvr┼íen zbog zatajenja eksplozivne napraveÔÇť, javlja javni servis SWR pozivaju─çi se na izvore u dr┼żavnom odvjetni┼ítvu.

Dje─Źak ira─Źkog podrijetla ro─Ĺen je u Ludwigshafenu 2004. godine i bio je “jako radikaliziran”, objavio je ─Źasopis Focus.

Eksplozivna naprava je zatajila u dva navrata, jednom u studenom i jednom 5. prosinca kada je napu┼íteni ranac upao u o─Źi jednom prolazniku.

Policija je brzo otkrila po─Źinitelja no istraga nije pokrenuta zbog toga ┼íto se u njema─Źkoj kazneni postupak ne mo┼że voditi za djecu mla─Ĺu od 14 godina. Dr┼żavno odvjetni┼ítvo je poduzelo ÔÇ×sigurnosne mjereÔÇť.

Prema informacijama dr┼żavnog odvjetni┼ítva, postoji sumnja da je 12-ogodi┼ínjak odr┼żavao ÔÇ×intenzivne kontakteÔÇť s pripadnicima tzv. Islamske dr┼żave od kojih je i preko jedne internetske platforme za slanje poruka primio uputstva za napade.

Javna rasprava na temu izbjeglica i sigurnosti u Njema─Źkoj se poo┼ítrila nakon ┼íto je otkriveno da je osumnji─Źeni u slu─Źaju jedne silovane i ubijene 19-togodi┼ínjakinje u Freiburgu, jedan maloljetni izbjeglica iz Afganistana.

Pozornost javnosti je privukao i slu─Źaj dvostrukog silovanja u Bochumu za ┼íto je osumnji─Źen jedan ira─Źki izbjeglica.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,