Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, Uncategorized » Velika pobjeda Siouxa: Nema naftovoda na teritoriju Standing Rock?

Velika pobjeda Siouxa: Nema naftovoda na teritoriju Standing Rock?

standing-rockNakon više mjeseci stalnih prosvjeda naroda Sioux, kojima su se pridružile i tisuće drugih članova autohtonih plemena i aktivista, a potom i preko 2000 veterana koji su odlučili dati podršku u vidu Živog zida, Federalna je američka inženjerija odlučila da neće izdati dozvolu za gradnju naftovoda ispod rijeke Missouri na teritoriju rezervata Standing Rock

Pomoćnica tajnika za građevinske radove, Jo-Ellen Darcy priopćila je odluku u nedjelju, koja se temelji na potrebi istraživanja alternativne rute gradnje naftovoda.

Jan Hasselman, odvjetnik koji zastupa Siouxe ističe da se, iako je ovo zaista velika vijest, može očekivati da će naftna kompanija Energy Transfer Partners uložiti žalbu, no ukoliko se to dogodi bit će izložena pomnom ispitivanju od strane suda.

Vođa plemena Dave Archambault izjavio je da se nada kako će nadolazeća Trumpova administracija poštivati odluku i da će imati razumijevanja za kompleksnost ovog slučaja.

Dok se jedni raduju ističući kako ovo ne bi bilo moguće bez velikog jedinstva indijanskih plemena, drugi su još na oprezu.

Smatraju kako je dobivena bitka, ali ne i rat, budući da se DAPL može žaliti te da svi trebaju ostati u taborištima sve dok se bušilice ne ugase.

Ovaj je prosvjed ujedinio mnoge starosjedilačke narode, što je rezultiralo najvećim skupom indijanskih plemena u više od stotinu godina.

Pridružili su im se i brojni aktivisti, te poznate osobe iz javnog života, ali i milijuni ljudi diljem svijeta koji su na razne načine iskazivali svoju podršku putem medija i interneta, što je sve zajedno urodilo plodom.
 
(nexus-svjetlost.com)

Filed under: MEDIJI, Uncategorized · Tags: , , , , ,