Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RUSKI MEDIJI: Politi─Źki progon je po─Źeo! Ivanu Pernaru ukinut zastupni─Źki imunitet

RUSKI MEDIJI: Politi─Źki progon je po─Źeo! Ivanu Pernaru ukinut zastupni─Źki imunitet

pernar-saborNa sjednici Mandatno-imunitetne komisije izglasano je ukidanje zastupni─Źkog imuniteta Ivanu Pernar iz ┼Żivoga zida

Pernar je imunitet ukinut na zahtjev Dr┼żavnog odvjetni┼ítva Republike Hrvatske (DORH) zbog crtanja grafita – kaznenog djela protiv imovine i o┼íte─çenja tu─Ĺe stvari, pi┼íe Sputnik.

S ─Źetiri glasa “za”, jednim glasom “protiv” i jednim suzdr┼żanim glasom, usvojeno je skidanje imuniteta Pernar.

Ova optu┼żba je politi─Źki motivirana jer je farbanje tunela pet godina ─Źekalo optu┼żnicu, a moja za dva grafita do┼íla je ekspresno”, napisao je Pernar na svom Facebook ra─Źunu i zamolio da mu se ne skida imunitet.

Na sjednici Povjerenstva je re─Źeno kako je praksa da se u slu─Źaju privatnih tu┼żbi imunitet ne ukida, ali kada su u pitanju zahtjevi pravosudnih i dr┼żavnih institucija on se ukida.

Zastupnici u Saboru imaju imunitet od dana konstituiranja Sabora do prestanka mandata. To zna─Źi da ne mogu biti pozvani na kaznenu odgovornost, biti pritvoreni ili ka┼żnjeni za izra┼żeno mi┼íljenje ili glasovanje u Hrvatskom saboru.

Steknu li se uvjeti za pritvor ili za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika, ovla┼íteno dr┼żavno tijelo za to prethodno mora zatra┼żiti odobrenje Sabora.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo du┼żna je bez odlaganja raspravlja o takvom zahtjevu i da o tome podnese izvje┼í─çe Saboru na prvoj idu─çoj sjednici.

Povjerenstvo odlu─Źuje i o zahtjevu za ukidanje imuniteta zastupniku u vrijeme kad Sabor ne zasjeda, uz naknadnu potvrdu Parlamenta.

Zastupnik mo┼że biti pritvoren bez odobrenja Sabora samo ako je zate─Źen u ─Źinjenju kaznenog djela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju duljem od pet godina.

PODR┼ŻITE ZATUPNIKA PERNARA I PODIJELITE OVAJ ─îLANAK SA VAMA DRAGIM LJUDIMA.
 

 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,