Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » DANCI ODBRUSILI ZAPADU: Prestanite demonizirati Ruse, oni se jedini ponašaju razumno!

DANCI ODBRUSILI ZAPADU: Prestanite demonizirati Ruse, oni se jedini ponašaju razumno!

putin-lavrovZapad mora prestati demonizirati Rusiju, koja se ponaša “razumljivo i strateški racionalno”, iako to zapadne zemlje ne žele priznati, navodi danski list “Politiken”

Rusija je tri puta preživjela invaziju sa Zapada (1812., 1914. i 1941. godine), a za vrijeme tog posljednjeg napada je razorena i izgubila je 25 milijuna stanovnika, pa ima pravo da tu povijest i pamti, ističe danski list.

Zapad nema strategiju prema Rusiji. Umjesto toga, čvrsto se ukorijenila rusofobije, a svi oni koji pokušavaju razumijeti stavove koje zastupa Moskva proglašavaju se “korisnim idiotima”.

Kako mi vidimo buduću mirnu i stabilnu Europu, koja uzima u obzir gledišta svih?

Je li to Europa u kojoj Rusija treba po svim točkama popustiti? Teško da je to moguće. To se neće dogoditi – navodi “Politiken”.

Neki mediji objavljuju prognoze o skorom napadu Rusije na Europu, iako u to nitko ne vjeruje, navodi se u tekstu i ističe da je bilo nerazumno proglasiti pobjedu Zapada u “Hladnom ratu” i širiti NATO sve do ruskih granica.

“Politiken” ocjenjuje da nema razloga da se Rusija tretira kao mala zemlja, a prema njoj se ophode upravo na taj način.

Američki političari devedesetih godina prošlog stoljeća smatrali su da je Rusija “zemlja trećeg svijeta” i da “nikoga nije briga što ona misli”.

Bivši šef Pentagona William Perry bio je već tada protiv brzog širenja NATO-a na Istok, upozoravajući da će to “izazvati otuđenje Rusa”.

Američki diplomat George Keenan, koji se smatra tvorcem “strategije odvraćanja”, upozoravao je još 1998. godine da je širenje NATO-a bilo “neosnovano, jer nitko ne predstavlja opasnost ni za koga”.
 
(vestinet.rs)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , ,