Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Skoro sve udruge za za┼ítitu prava pacijenata su financirane od strane FARMACEUTSKIH KOMPANIJA!

Skoro sve udruge za zaštitu prava pacijenata su financirane od strane FARMACEUTSKIH KOMPANIJA!

pacijenti-udrugaFarmaceutske tvrtke su u krevetu sa udrugama za zaštitu prava pacijenata

Nova studija je otkrila da gotovo sve ameri─Źke┬áudruge za za┼ítitu prava pacijenata su financirane i upravljane od strane industrije lijekova.

Udruge za zaštitu prava pacijenata bi trebali biti nepristrani i neovisni organi prvenstvo u javnom interesu s obzirom na opasnost lijekova i zdravstvenih problema.

Oni tvrde da predstavljaju pravi glas naroda, neokaljan posebnim interesom pristranosti.

RT javlja:

Ispada da je najmanje 39 od 42 Udruge za za┼ítitu prava pacijenata – ili 93 posto – dobilo sredstva iz farmaceutskih tvrtki, dok najmanje 15 Udruga ima prodava─Źe lijekova u svojim upravnim odborima, prema istra┼żivanju David Hilzenratha na Project on Government Oversight (POGO).

Me─Ĺutim, kao ┼íto najnoviji POGO izvje┼ítaj sugerira, komentari Udruga su daleko od toga da budu nezavisni.

Na primjer, Udruga pod nazivom “Ujedinjeni Glas Pacijenata” ima u odboru dva glavna ┼íefa farmaceutskih tvrtki, kao i predstavnike klju─Źnih farmaceutskih tvrtki – Sanofi, Johnson & Johnson i Alkermesa.

I oni samo ne sjede tamo, oni su proaktivni, naravno protiv prava pacijenata. Kompanija PhRMA je donirala 1,2 milijuna dolara u fondove za Udrugu prije dvije godine, a 77 posto njezine financijske potpore je došlo iz farmaceutske i biotehnološke industrije, prema POGO izvještaju.

Druga grupa je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma, koja je dobila najmanje 1 milijun dolara financijske potpore iz medicinskih tvrtki poput Bristol-Myers Squibb, Celgene, Genentech, Gileada, Novartis, Pharmacyclics / Janssen i Takeda Oncology.

Izvje┼í─çe sa┼żima: “Umjesto osiguranja prava pacijenata prema Dr┼żavnoj Agenciji za Hranu i Lijekove (FDA), tzv. Udruge za prava pacijenata i potro┼ía─Źa daju farmaceutskim lobijem dodatne na─Źine za promicanje svoje Agende.”

“U vrijeme kada Amerikanci pla─çaju daleko najvi┼íe cijene u svijetu za lijekove na recept, Udruge za za┼ítitu pacijenata su pune ljudi koji rade protiv tih istih pacijenata. Pohlepa u farmaceutskoj industriji nema granica.

Zamislite kako je tek na Balkanu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,