Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Skoro sve udruge za zaštitu prava pacijenata su financirane od strane FARMACEUTSKIH KOMPANIJA!

Skoro sve udruge za zaštitu prava pacijenata su financirane od strane FARMACEUTSKIH KOMPANIJA!

pacijenti-udrugaFarmaceutske tvrtke su u krevetu sa udrugama za zaštitu prava pacijenata

Nova studija je otkrila da gotovo sve američke udruge za zaštitu prava pacijenata su financirane i upravljane od strane industrije lijekova.

Udruge za zaštitu prava pacijenata bi trebali biti nepristrani i neovisni organi prvenstvo u javnom interesu s obzirom na opasnost lijekova i zdravstvenih problema.

Oni tvrde da predstavljaju pravi glas naroda, neokaljan posebnim interesom pristranosti.

RT javlja:

Ispada da je najmanje 39 od 42 Udruge za zaštitu prava pacijenata – ili 93 posto – dobilo sredstva iz farmaceutskih tvrtki, dok najmanje 15 Udruga ima prodavače lijekova u svojim upravnim odborima, prema istraživanju David Hilzenratha na Project on Government Oversight (POGO).

Međutim, kao što najnoviji POGO izvještaj sugerira, komentari Udruga su daleko od toga da budu nezavisni.

Na primjer, Udruga pod nazivom “Ujedinjeni Glas Pacijenata” ima u odboru dva glavna šefa farmaceutskih tvrtki, kao i predstavnike ključnih farmaceutskih tvrtki – Sanofi, Johnson & Johnson i Alkermesa.

I oni samo ne sjede tamo, oni su proaktivni, naravno protiv prava pacijenata. Kompanija PhRMA je donirala 1,2 milijuna dolara u fondove za Udrugu prije dvije godine, a 77 posto njezine financijske potpore je došlo iz farmaceutske i biotehnološke industrije, prema POGO izvještaju.

Druga grupa je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma, koja je dobila najmanje 1 milijun dolara financijske potpore iz medicinskih tvrtki poput Bristol-Myers Squibb, Celgene, Genentech, Gileada, Novartis, Pharmacyclics / Janssen i Takeda Oncology.

Izvješće sažima: “Umjesto osiguranja prava pacijenata prema Državnoj Agenciji za Hranu i Lijekove (FDA), tzv. Udruge za prava pacijenata i potrošača daju farmaceutskim lobijem dodatne načine za promicanje svoje Agende.”

“U vrijeme kada Amerikanci plaćaju daleko najviše cijene u svijetu za lijekove na recept, Udruge za zaštitu pacijenata su pune ljudi koji rade protiv tih istih pacijenata. Pohlepa u farmaceutskoj industriji nema granica.

Zamislite kako je tek na Balkanu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,