Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » ANTARKTIČKA EKSPEDICIJA POTVRDILA DA GLOBALNO ZATOPLJENJE NE POSTOJI!

ANTARKTIČKA EKSPEDICIJA POTVRDILA DA GLOBALNO ZATOPLJENJE NE POSTOJI!

globalno-zagrijavanje-ledMorski led na Antarktiku je gotovo isti kao i prije 100 godina

Ne postoji takva stvar kao što je globalno zatopljenje uzrokovano čovjekovim djelovanjem koje drastično topi led na Antarktiku, prema analizi antarktičkih ekspedicija u posljednjih 100 godina.

Kada je rute ekspedicija brodova na Antarktici prekrio led, otkriveno je da je led na ledenom kontinentu uglavnom isti sada kao što je bio u ranom 20. stoljeću.

Ovo je revolucionarna objava s obzirom da su zagovornici “klimatskih promjena koje je uzrokovao čovjek” stalno navodili da je Antarktik dokaz “globalnog zatopljenja”.

“To dalje pokazuje da je globalno zagrijavanje koje je navodno stvorio čovjek samo prijevara kako bi vlade provle sve više poreza”, izvijestio je Zero Hedge.

“Znanstvenici su pregledavali dnevnike polarnih istraživača Robert Falcon Scotta i Ernest Shackletona sa svojih ekspedicija tijekom 1901-1904 i 1907-1909.”
 

 
“Teorija da se led počeo topiti od 1950. godine na ovamo zbog čovjeka – ne može biti podržana.”

Čak je i Telegraph, etablirani mainstream medij priznao da posljednja ekspedicija ukazuje da su promjene na morskom ledu samo dio prirodnog ciklusa, a ne rezultat umjetnog “globalnog zatopljenja”.

“Znamo da se morski led na Antarktiku blago povećao tijekom posljednjih 30 godina, od kada su počela satelitska promatranja”, rekao je dr Jonathan Day, profesor meteorologije koji je proučavao te podatke.

“Znanstvenici su se grčevoto trudili da shvate ovaj trend u kontekstu globalnog zatopljenja, ali ovi novi rezultati sugeriraju da možda nema ništa novo.”

“Ako je razina leda bila na istoj razini i prije jednog stoljeća kako je procijenjeno u ovom istraživanju, prethodne studije su sugerirale da je površina leda bila daleko veća.”
 

 
Osim toga, sunce je dosegnulo najnižu razinu aktivnosti od 2011., što potiče zabrinutost da bi Zemlja može ući u “mini ledeno doba”.

“Najduža minimalna razina leda koji je zabilježena nazvana je “Maunderovim Minimumom” i trajala je od 1645.-1715., nevjerojatnih 70 godina”, izvijestio je forum Global Warming Policy.

“To je uzrokovalo i smrzavanje londonske rijeke Temze, od kada su postale popularne “Zabave za smrznutoj Temzi”.

“Ovaj period solarne neaktivnosti također odgovara klimatskom razdoblju nazvanom “malo ledeno doba”, kada se smrznu rijeke koje su inače ne smrzavaju, a snijeg počne padati tijekom cijele godine na nižim visinama.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,