Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » ZNANSTVENO OTKRIĆE: Napravljena baterija koje će trajati i do 400 godina bez gubitka snage! (VIDEO)

ZNANSTVENO OTKRIĆE: Napravljena baterija koje će trajati i do 400 godina bez gubitka snage! (VIDEO)

baterijaZnanstvenici sa kalifornijskog Sveučilišta Irvin došli su do revolucionarnog otkrića koje će omogućiti “neograničen” broj punjenja baterije, odnosno one će trajati i do 400 godina bez gubitka snage

Ovaj podatak je sam po sebi nevjerojatan, ali nažalost ovo otkriće neće produljiti trajanje baterije između punjenja.

Možete to nazvati predosjećaj ili srećom, ali kad dobijete priliku istraživati i slijediti svoja uvjerenja i kad se spoje predanost poslu i inspiracija, događaju se nevjerojatne stvari – objavljeno je na YouTube kanalu UC Irvin povodom ovog otkrića.

Ono što je posebno zanimljivo jest da je do njega došlo potpuno slučajno kada je znanstvenica Mia Le Tai zlatne nanožice koje se koriste u baterijama premazala slojem gela od elektrolita.

Takva baterija tijekom tri mjeseca testiranja i čak tijekom 200.000 punjenja nije izgubila na kvaliteti i snazi.

Znanstvenici još nisu sigurni zašto se kombinacija zlatnih nanožica i gela pokazala tako superiornom, a zbog visoke cijene zlata, istraživat alternativne materijale koji bi omogućili razvoj “vječnih” baterija po nižoj cijeni, tako da ćemo s komercijalnom primjenom ove tehnologije morati pričekati još koju godinu.

Pogledajte video:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(telegraf.rs)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,