Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Akademik Durakovi─ç: Realizira se internacionalni projekt da u BiH bude stvorena ‘muslimanija’

Akademik Durakovi─ç: Realizira se internacionalni projekt da u BiH bude stvorena ‘muslimanija’

durakovic-bosna“ARAPIMA SE PRODAJU TISU─ćE HEKTARA, A JA NE ┼ŻELIM DA IM MOJI UNUCI BUDU HAMALI”

Bo┼ínja─Źki akademik Esad Durakovi─ç upozorio je da se u Fedracija BiH prodaju tisu─çe hektara zemlje Arapima i da je rije─Ź o internacionalnom projektu da u tom entitetu bude stvorena “muslimanija”.

“U FBiH prodaju se tisu─çe hektara zemlje Arapima, a ne zna se tko s njima dolazi, odnosno kakvi remetila─Źki faktori dolaze”, ukazuje Durakovi─ç.

On je za televiziju N1 istakanuo da je ovo do sada prethodnica i da vlasti moraju poduzeti odgovaraju─çe mjere:

“Mi Bo┼ínjaci smo povijesni markirani kao smetnja, kao potencijalna opasnost. Sada se ta hipoteka pove─çava i pove─çavaju se mogu─çnosti da se identificiramo kao opasan faktor.”

Prema njegovim rije─Źima, javnosti se sve to predstavlja kao da su to investicije, a da politi─Źari i zakonodavstvo to ne vide kao problem, da se tu pere novac, da ima puno kriminala.

Sada na┼íi politi─Źari ka┼żu da su to na┼ía bra─ça muslimani. Ja se osje─çam i Bosancem, Bo┼ínjakom, muslimanom i brinem o budu─çnosti svoje zemlje. Moja unu─Źad ─çe njima biti hamali, jer njima prodajemo najvrednije resurse koje imamo”, upozorio je Durakovi─ç
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,