Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NIZOZEMSKI DONALD TRAMP RASTRGAO ZASTAVU EU: U NIZOZEMSKOJ na vlast dolaze protivnici EU i Bruxellesa!?

NIZOZEMSKI DONALD TRAMP RASTRGAO ZASTAVU EU: U NIZOZEMSKOJ na vlast dolaze protivnici EU i Bruxellesa!?

Gert-Wilders-euČelnik desničarske nizozemske stranke Sloboda (PVV), Geert Wilders, koji važi za islamofoba, postaje sve popularniji, a njegova bi stranka da se izbori održavaju danas osvojila najveći broj glasova u Nizozemskoj, potvrđuju nove ankete

Najuglednija nizozemska organizacija za političke ankete objavila je izvještaj u kojem se navodi da bi PVV dobila 33 zastupnička mjesta u donjem domu nizozemskog parlamenta koji ima 150 mjesta.

U tom slučaju Wilders bi postao novi nizozemski premijer.

Stranka aktualnog premijera Marka Ruttea, Narodna stranka za slobodu i demokraciju, završila bi na drugom mjestu s 25 zastupničkih mandata.

Wildersova stranka trenutno ima 15 mandata u parlamentu.

Sljedeće parlamentarni izbori u Nizozemskoj održat će se u ožujku iduće godine, a mnogi već smatraju da će to biti Vildersov trijumf.

Po pitanju odnosa između EU i Rusije, Wilders je kritičan prema pojedinim ruskim potezima, ali tvrdi da je EU učinila grešku kada su krenuli u sukob s Moskvom.

“Rusija, naravno, mora skloniti svoje ruke sa ukrajinskog teritorija, uključujući i sa Krima, ali poticanjem ove situacije EU je pokazala svoj bankrot”, rekao je.

Ističe da je EU “dolila benzin na vatru” kada su Ukrajini ponudili trgovački pakt.

Istaknuo je da se do sada u Belgiji sastao sa Strankom flamanskog napretka, u Francuskoj s Nacionalnim frontom i s Demokratima u Švedskoj poručivši kako će uskoro posjetiti i Italiju gdje će se sastati s tamošnjim radikalnim desničarskim političarima.

Dodao je da snažno vjeruje da će u narednim godinama političke stranke koje se bore protiv EU i imigranata u Europi postati mnogo popularnije naglasivši da je došlo vrijeme da zajednički nastupaju i na nivou Europe.

Istakao je da njegova partija dijeli zajedničke politike s nekim desničarskim strankama u Francuskoj, Belgiji i Danskoj, mnogo više nego sa strankama u Nizozemskoj.

Wilders smatra da do sada nije bilo intenzivnije suradnje ekstremnih desničarskih stranki na europskom nivou najviše zbog medija koji nisu pridavali značaj desničarskim strankama u Europi.

Inače, Wilders je prošle godine pokrenuo portal na kojem je širio propagandu protiv Europske unije i slao poruke da Nizozemska treba napustiti EU.

U nekoliko navrata je izjavljivao da članstvo Nizozemske u EU ugrožava nezavisnost zemlje, a tražio je i da zastave EU budu uklonjene s nekih javnih ustanova u Nizozemskoj.

Sa škarama u rukama, anti-EU nacionalistički kandidat Geert Wilders u Nizozemskoj je 20. svibnja 2014. izrezao zastavu Europske unije ispred Europskog parlamenta u Bruxellesu.
 
(NSP,vestinet.rs,index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,