Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NIZOZEMSKI DONALD TRAMP RASTRGAO ZASTAVU EU: U NIZOZEMSKOJ na vlast dolaze protivnici EU i Bruxellesa!?

NIZOZEMSKI DONALD TRAMP RASTRGAO ZASTAVU EU: U NIZOZEMSKOJ na vlast dolaze protivnici EU i Bruxellesa!?

Gert-Wilders-eu─îelnik desni─Źarske nizozemske stranke Sloboda (PVV), Geert Wilders, koji va┼żi za islamofoba, postaje sve popularniji, a njegova bi stranka da se izbori odr┼żavaju danas osvojila najve─çi broj glasova u Nizozemskoj, potvr─Ĺuju nove ankete

Najuglednija nizozemska organizacija za politi─Źke ankete objavila je izvje┼ítaj u kojem se navodi da bi PVV dobila 33 zastupni─Źka mjesta u donjem domu nizozemskog parlamenta koji ima 150 mjesta.

U tom slu─Źaju Wilders bi postao novi nizozemski premijer.

Stranka aktualnog premijera Marka Ruttea, Narodna stranka za slobodu i demokraciju, zavr┼íila bi na drugom mjestu s 25 zastupni─Źkih mandata.

Wildersova stranka trenutno ima 15 mandata u parlamentu.

Sljede─çe parlamentarni izbori u Nizozemskoj odr┼żat ─çe se u o┼żujku idu─çe godine, a mnogi ve─ç smatraju da ─çe to biti Vildersov trijumf.

Po pitanju odnosa izme─Ĺu EU i Rusije, Wilders je kriti─Źan prema pojedinim ruskim potezima, ali tvrdi da je EU u─Źinila gre┼íku kada su krenuli u sukob s Moskvom.

“Rusija, naravno, mora skloniti svoje ruke sa ukrajinskog teritorija, uklju─Źuju─çi i sa Krima, ali poticanjem ove situacije EU je pokazala svoj bankrot”, rekao je.

Isti─Źe da je EU “dolila benzin na vatru” kada su Ukrajini ponudili trgova─Źki pakt.


Istaknuo je da se do sada u Belgiji sastao sa Strankom flamanskog napretka, u Francuskoj s Nacionalnim frontom i s Demokratima u ┼ávedskoj poru─Źiv┼íi kako ─çe uskoro posjetiti i Italiju gdje ─çe se sastati s tamo┼ínjim radikalnim desni─Źarskim politi─Źarima.

Dodao je da sna┼żno vjeruje da ─çe u narednim godinama politi─Źke stranke koje se bore protiv EU i imigranata u Europi postati mnogo popularnije naglasiv┼íi da je do┼ílo vrijeme da zajedni─Źki nastupaju i na nivou Europe.

Istakao je da njegova partija dijeli zajedni─Źke politike s nekim desni─Źarskim strankama u Francuskoj, Belgiji i Danskoj, mnogo vi┼íe nego sa strankama u Nizozemskoj.

Wilders smatra da do sada nije bilo intenzivnije suradnje ekstremnih desni─Źarskih stranki na europskom nivou najvi┼íe zbog medija koji nisu pridavali zna─Źaj desni─Źarskim strankama u Europi.

Ina─Źe, Wilders je pro┼íle godine pokrenuo portal na kojem je ┼íirio propagandu protiv Europske unije i slao poruke da Nizozemska treba napustiti EU.

U nekoliko navrata je izjavljivao da ─Źlanstvo Nizozemske u EU ugro┼żava nezavisnost zemlje, a tra┼żio je i da zastave EU budu uklonjene s nekih javnih ustanova u Nizozemskoj.

Sa ┼íkarama u rukama, anti-EU nacionalisti─Źki kandidat Geert Wilders u Nizozemskoj je 20. svibnja 2014. izrezao zastavu Europske unije ispred Europskog parlamenta u Bruxellesu.
 
(NSP,vestinet.rs,index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,