Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » 20 MILIJUNA MUSLIMANA PROSVJEDOVALO PROTIV ISIS-A! MAINSTREAM MEDIJI SU OVO POTPUNO IGNORIRALI

20 MILIJUNA MUSLIMANA PROSVJEDOVALO PROTIV ISIS-A! MAINSTREAM MEDIJI SU OVO POTPUNO IGNORIRALI

isis-muslimani-protestSkoro 20 milijuna šijitskih muslimana sudjelovalo je u jednom od najvećih prosvjeda za mir ikada, ali mainstream mediji su to naravno ignorirali!

U jednoj od najvećih organiziranih demonstracija u povijesti svijeta, deseci milijuna muslimana je sudjelovalo u pokretu otvorenog protestiranja protiv ISIS-a, riskirajući svoje živote, putujući kroz ratom pogođena područja i otvoreno prkoseći ISIS-u.

Ovaj masivni događaj koji bi nesumnjivo pomogao ublažiti napetosti na Zapadu je gotovo u potpunosti zanemaren od strane korporativnih medija.

Žene, muškarci, starije osobe i djeca krenuli su prema gradu Karbali u nedjelju i ponedjeljak prošlog tjedna na sveti dan Arbaeen. Arbaeen je događaj koji označava kraj 40-dnevnog tugovanja nakon razdoblja Ashura, vjerskog obreda koji obilježava smrt unuka proroka Muhameda – Imama Huseina 680. godine.

Prema Independentu, masivno okupljanje je odalo počast svetištu Imama Husseina i njegovog polubrata Abbas u Karbali, koji su ubijeni u pobuni u 7. stoljeću.

Ovaj najčudesniji podvig od 20 milijuna ljudi je proveden unatoč opasnostima od strane ISIS-a.

Kako alternativni mediji navode gotovo 80 ljudi, od kojih su mnogi bili hodočasnici koji su se vraćali iz Karbale, ubijeno je u posljednjem ISIS-ovom napadu u tom području.

ISIS je izjavio da su šijitski muslimani otpadnici i da ih ciljaju svojim krvavim kampanjama s ciljem osnivanja tvrdolinijaškog kalifata na područnu Iraka i Sirije, prema Independentu.

Nusajef al Katabi, koji predvodi veće provincije Karbala, izjavio je da je tijekom nekoliko dana promarširalo “između 17 i 20 milijuna ljudi”. Među njima je bilo oko tri milijuna stranaca, mahom Iranaca koji su dan ranije prešli granicu s Irakom.

Hrabri muškarci, žene i djeca su marširali znajući da se ISIS-ov bombaš samoubojica upravo raznio u neposrednoj blizini Karbale tjedan dana prije.

U posljednjih nekoliko godina, ovaj marš je preuzeo dvostruku svrhu. Tamo gdje je nekad bio marš za Arbaeen, sada se pretvorio u protest protiv ISIS-ovih terorista.

isis-muslimani-protest2“Došao sam pješice iz Basre, sa suprugom i tri sina. Ovo nam je treće hodočašće. Poćeli smo pješačiti prije 13 dana i u Karbalu smo stigli u nedjelju navečer”, rekao je prosvjednik-hodočasnik Jaber Kadhem Khalifa i dodao da se moli za one koji se bore protiv džihadista.

Prema Independentu, organizatori ovogodišnjeg Arbaeen procesije u Velikoj Britaniji su ranije govorili o svojoj frustraciji zbog nedostatka mainstream medijskog praćenja ovog događaja.

“Nažalost [neki] mediji su objavili ovu priču, ali su zapravo naglasili podjeljnost muslimana. Ako skupina muslimana rade nešto dobro, to se ne spominje ili se religija ne spominje. Ali ako netko radi nešto [negativno], to je na naslovnoj stranici i njihova vjera se s tada spominje”, rekao je za Independent Mohammed Al-Sharifi, volonter na prošlogodišnjem maršu.

I u pravu je.

Mnogi priče o muslimanima u SAD-u koje objavljuju mainstream mediji su oni koji potiču podjelu. Kada musliman junak spašava stotine života skakanjem na bombu – što zapravo dogodilo u srpnju – mainstream mediji potpuno zanijeme.

Način da se istinski porazi ISIS jest pružanje otpora strahu kojeg oni nameću i pokazavanjem diverzivne taktike.

Moramo pokazati ISIS-u da je tolerancija i sloboda daleko moćnija od fanatizma i mržnje – zbog čega, slučajno, niti jedan američki masovni medij nije izvijestio o nekoliko desetaka milijuna muslimana koji su marširali protiv ISIS-a.

Molimo Vas da podijelite ovu priču sa svojim prijateljima i obitelji koji se nalaze pod utjecajem raspirivanja straha u mainstream medijima protiv muslimanskog nasilja.

Možete se klanjati volji ISIS-a dopuštajući njihov govor mržnje i taktiku podjela te napuniti svoj um strahom i mržnjom. Ili, možete ustati i stati protiv onih koji će voditi građane kroz srce čovječanstva. Tvoj izbor.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , ,