Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » DOKAZI UPU─ćUJU NA VELIKU GLOBALNU PRIJEVARU: NASA-ini podaci razotkrili ‘globalno zagrijavanje’

DOKAZI UPU─ćUJU NA VELIKU GLOBALNU PRIJEVARU: NASA-ini podaci razotkrili ‘globalno zagrijavanje’

globalno-zagrijavanje-medoZapanjuju─çi novi podaci iz NASA-e ukazuje da El Nino obara rekordno niske temperature, ┼íto ukazuje nakon svega da ─Źovjekove umjetne emisije CO2 nisu krive za globalno zagrijavanje

Globalna prosje─Źna temperatura je pala vi┼íe od 1 stupnja od sredine ove godine – ┼íto se poklapa s krajem globalnog atmosfersko-oceanskog fenomena El Nino – a sada neki znanstvenici tvrde da su visoke temperature prethodnih godina koje su bile uzrokovane fenomenom El Nino zapravo cikli─Źki prirodni fenomen koji nema nikakve veze s emisijama stakleni─Źkih plinova od strane ljudi.

Zapanjuju─çi novi NASA-ini podaci otkrivaju veliki pad temperature koji ukazuje da lagali gra─Ĺane svijeta o svojim predikcijama za budu─çnost. Ho─çe li itko za to odgovarati?

Daily Mail izvje┼ítava da veliki El Nino jo┼í uvijek ima ogroman utjecaj na svjetsku klimu, ┼íto je izazvalo vi┼íe od prosje─Źne temperature na ogromnim podru─Źjima svijeta.

2015.-16. El Nino je vjerojatno bio najja─Źi otkada su precizna mjerenja po─Źela, s temperaturama vode vi┼íom ─Źak i do 3┬░C nego ┼íto je uobi─Źajeno.

Sada je El Nino zamijenjen La Nina fenomenom – kada voda u istoj pacifi─Źkoj regiji postaje hladnija nego ┼íto je to uobi─Źajeno. To tako─Ĺer ima utjecaj u svijetu, mijenjaju─çi temperature prema dolje.

el-nino-globalMjerenja satelita iznad kopna su brzo reagirala na fenomene El Nino i La Nina. Temperature iznad mora su tako─Ĺer pale, ali ne tako brzo, jer more zadr┼żava toplinu du┼że.

To zna─Źi da je mogu─çe po nekim mjerilima, da ─çe 2016. biti progla┼íena toplom kao i 2015. ili ─Źak mo┼żda i malo toplijom – jer El Nino nije nestao sve do sredine godine.

Pro┼íle godine, Dr. Schmidt – pla─çnik NASA-e, je rekao da bi 2015. bila rekordno vru─ça godine ─Źak i bez El Nina.

“Razlog za┼íto je to tako topla rekordna godina je zbog dugotrajnog trenda, kumulativnog u─Źinka dugotrajnog zagrijavanja na┼íe Zemlje”, rekao je on. Ovo je ‘uglavnom uzrokovano’ emisijom stakleni─Źkih plinova od strane ljudi.

Dr. Schmidt je tako─Ĺer demantirao da je bilo “pauze” ili “hiatusa” u globalnom zatopljenju izme─Ĺu 1998. i 2015.

No, na svojim internetskim stranicama, NASA je predstavila novu studiju u kojoj je stajalo je došlo do jaza u globalnom zagrijavanju prije nedavnog fenomena El Nino, i raspravljalo se zašto je to tako. Dr. Schmidt nije vratio zahtjev za komentarom te iste studije.

Me─Ĺutim, Schmitov polo┼żaj u NASA-i bi mogao biti ugro┼żen. Novoizabrani predsjednik Donald Trump je javno priznati skeptik klimatskih promjena, koji je tvrdio da je to prijevara koju su izmislili Kinezi.

Pro┼íli tjedan, znanstveni savjetnik Donald Trumpa, Bob Walker, je rekao da ─çe vjerojatno srezati NASA-in godi┼ínji prora─Źun za istra┼żivanje klime od 1,9 milijardi dolara (oko 1,4 milijardi ┬ú).

“Prema satelitima, krajem 2016. temperature ─çe se vratiti na razine kakve su bile nakon fenomena El Nino 1998. godine.

Podaci jasno pokazuju da je fenomen El Ni├▒o bio samo – kratkoro─Źni vremenski doga─Ĺaj”, rekao je on.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , ,