Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » LEGALIZACIJA MARIHUANE U AMERICI: Poraz farmaceutskih kompanija u sjeni pobjede Donald Trumpa

LEGALIZACIJA MARIHUANE U AMERICI: Poraz farmaceutskih kompanija u sjeni pobjede Donald Trumpa

marihuana-kalifornijaZbog najbitnijeg događaja u Sjedinjenim Američkim Državama, predsjedničkih izbora, koji su nedavno održani i pobjede Donalda Trumpa, druga, također veoma bitna vijest, prošla je gotovo neopaženo

Naime, istog dana u nekoliko država, među kojima su Nevada, Massachusetts i Kalifornija, izglasan je zakon o legaliziranju rekreativnog korištenja marihuane.

Sa jedva nešto više od 50 posto potpore, glasači u spomenute tri države glasali su za to da se marihuana može koristiti ne samo u medicinske, već i u rekreativne svrhe.

Tako je u Kaliforniji Prijedlog 64, prema kojem treba dozvoliti starijima od 21 godine korištenje marihuane, izglasan sa 56 posto, a iako mnogi nisu obratili pažnju, ova vijest ipak nije promakla nekim slavnim ličnostima koji su poznati kao veliki ljubitelji “trave”.

Naravno, među prvima se oglasio reper Snoop Dog, koji je prijedlog ovog zakona oduvijek zagovarao.

On je na svom računu na Twitteru uz sliku rezultata izbora za predsjednika, napisao i: “U to ime ću zapaliti jedan. Upravo smo legalizirali travu u Kaliforniji “uz hashtag” pušim travu svaki dan “.

Slično je reagirao i njegov kolega, koji je na tvit fana “da oba predsjednička kandidata zajedno nemaju pratioce koliko Wiz Khalifa”, odgovorio da mu je “svejedno, jer sve dok je trava legalna, njemu je dobro”.

Glumac Kal Penn, koji je od 2004. do 2012. godine igrao asistenta doktora Hausa u istoimenoj seriji, ipak je nešto drugačije reagirao. “Florido, požuri i zaustavi pušenje trave, jer su za to upravo glasovali u Kaliforniji”, poručio je on zabrinuto glasačima sa Floride, gdje je upotreba marihuane legalna samo za medicinske potrebe.

Ipak, komentar glumca Tommy Chenga, koji je već imao problema s policijom prije nego što je trava legalizirana, nije iznenadio svoje fanove, naročito jer je u seriji “Vesele sedamdesete” igrao hipija koji konzumira i prodaje marihuanu.

“Legalna trava !!!! Dan izbora “, napisao je na društvenim mrežama uz sliku na kojoj pozira pored police sa tridesetak ogromnih tegli prepunih marihuane i u majici na kojoj piše: “Ja glasam za marihuanu”.

Autor velikog broja dokumentarnih filmova Morgan Spurlock, također je imao umirujuću poruku za sve one koji su nezadovoljni izborom predsjednika.

“Ameriko, promatraj to ovako: Nije bitno tko je pobijedio, jer na kraju svi zajedno možemo otići u Kaliforniju i zapalimo džoint zajedno”, poručio je on. Na društvenim mrežama oglasili su se i glumica Lisa Rinna i njezin kolega Zah Braff koji su također radosni zbog novog zakona.

Presretni su također svi ljudi koji boluju od psihosomatskih bolesti i ostalih teških bolesti, za koje nije dopuštena uporaba medicinske marihuane. Živjeli!

 

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,