Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Najveći pobjednik američkih izbora je Vladimir Putin!

Najveći pobjednik američkih izbora je Vladimir Putin!

rusija-sad-ap-epaRuski predsjednik Vladimir Putin je ponudio dosad najsnažniju potporu američkom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu, a da ga nije eksplicitno imenovao

“Pozorno pratimo što se događa u Sjedinjenim Državama i, naravno, sa simpatijama gledamo na one koji javno kažu da je potrebno graditi odnos s Rusijom na temeljima jednakosti”, rekao je Putin na kratkoj konferenciji za novinare.

Putinova izjava jasna je aluzija na Donalda Trumpa, republikanskog kandidata, sada Predsjednika SAD-a koji je izravno pokazao spremnost na suradnju s Putinom, a svojedobno je i kazao da ruski predsjednik ima puno više liderskog od američkog predsjednika Baracka Obame.

Putin je dosad odbijao javno poduprijeti druge predsjedničke kandidate. Trumpovi komplimenti Putinu, kojega mnogi na Zapadu kritiziraju zbog stajališta prema Ukrajini i Siriji, potaknuli su čuđenje i oštru kritiku, osobito njegove demokratske protivnice, Hillary Clinton.

Trump je u nedavnom intervjuu za NBC rekao kako voli što ruski predsjednik Vladimir Putin bombardira Islamsku državu, ali ne zato što mu vjeruje, već zato što shvaća da Putin “ne želi da Islamska države dođe u Rusiju”.

Ipak je prognozirao da će Putin tamo “zaglaviti”, kao i mnogi drugi koji su se miješali u bliskoistočne poslove.

Na pitanje je li bilo bolje kad su na vlasti u Iraku i Libiji bili Saddam Hussein i Muammar Gaddafi Trump je odgovorio da se to ne može ni uspoređivati.

“Ako pogledate u Libiju, pogledajte što smo učinili tamo – to je kaos. Pogledajte Saddama Husseina i Irak, pogledajte što smo učinili tamo – to je kaos” – dodao je.

Trump je također rekao kako Washington uništava SAD trošeći previše novca na bliskoistočne politike koje ne djeluju.

“Potrošili smo 2 bilijuna dolara u Iraku, vjerojatno bilijun u Afganistanu” – rekao je Trump.

Moskva ne ostavlja prostor za sumnju kojega kandidata na predsjedničkim izborima u SAD-u više voli. Republikanac Trump je po tom viđenju „prijatelj Rusije“.

A sada je na redu Trump. U jednoj epizodi Simpsonovih glavni junak Homer Simpson izlazi glasovati na predsjedničkim izborima u SAD-u. Na biralištu susreće čovjeka koji izgleda kao Putin – gol do pojasa i na konju. „Putin“ u crtiću prognozira da će Trump dobiti 102 posto glasova.

S Trumpom bi odnosi SAD-a s Rusijom i Kinom bili bolji, jer on poštuje te zemlje, a što nije slučaj s Clintom.

Na kraju kada se sve zbroji, na svjetskoj sceni, najveći pobjednik američkih predsjedničkih izbora je Vladimir Putin.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,