Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Nedavna anketa pokazuje da Više Amerikanaca želi Hillary Clinton u zatvoru nego da bude predsjednica

Nedavna anketa pokazuje da Više Amerikanaca želi Hillary Clinton u zatvoru nego da bude predsjednica

hillary-zatvorViše od polovice američkih birača ispitanih u nedavnoj anketi se ne slažu s odlukom FBI-a da ne procesuira Hillary Clinton tijekom njenog nedavnog skandala sa e-poštom

Anketa od 1.000 vjerojatnih birača je provedena 18. i 19. listopada od strane tvrtke Rasmussen Reports.

Birače su pitali da li se slažu s odlukom FBI-a da ne podnese kaznenu prijavu protiv Hillary Clinton, unatoč njezinom priznanju da je nepromišljeno izložila tajne podatke neprijateljskim zemljama.

Rezultati su objavljeni u petak.

Od ispitanih birača, 65 posto su se uglavnom složili da je Hillary Clinton kršila zakon za pohranu povjerljive e-pošte na svom privatnom serveru, ali samo 53 posto ispitanika vjeruje da je FBI trebao podnijeti tužbu, a 39 posto se složilo s odlukom da nije.

Kada se podijelilo između republikanskih i demokratskih birača, istraživanje je pokazalo da je 85 posto Clintonovih pristaša stajalo uz odluku FBI-a da ne provede progon.

Međutim, 92 posto pristaša Donald Trumpa se s tim ne slaže, po uzoru na mišljenje njihovog kandidata, koji je kritizirao Clintonovu zbog brisanja 30.000 poruka e-pošte, prije nego da ih preda FBI-u.

“Ako pobijedim”, rekao je Trump u predsjedničkoj debati održanoj 9. listopada, “Ja ću uputiti svojeg državnog odvjetnika da rasčisti tu situaciju sa e-poštom.”

Na pitanje je li afera sa e-poštom važna za glasovanje, 70 posto ispitanika odgovorilo je da je, od čega je 49 posto reklo da je to jako važno. Samo 27 posto anketiranih je izjavilo da to pitanje nije važno uopće.

Prema najnovijim podacima iz Rasmussen Reporta, Donald Trump malo vodi s 43-41 posto potpore ispred preko Hillary Clinton. Međutim, druge ankete staviljaju Hillary u vodstvu.

Reuters / Ipsos anketa od 14. do 20. listopada dala je Hillary 44 posto potpore, naprema 40 posto Trumpu. Rasmussen je kritiziran zbog precjenjivanja popularnosti republikanskih kandidata kod predsjedničkih izbora 2010. i 2012. godine, a optuženi su za prikazivanje pristranosti prema GOP-u.

Ako Hillary pobijedi, 70 posto republikanskih birača vjeruje da će biti samo zato jer će se izbori lažirati od strane demokrata, prema rezultatima Reutersove ankete objavljene u petak.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,