Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Indirektan fizički udar: Rusija testira nedostižno energetsko oružje

Indirektan fizički udar: Rusija testira nedostižno energetsko oružje

oruzje-rusijaRuski znanstvenici testirali su jedinstveno oružje koje neutralizira letjelice i oružje visoke preciznosti usmjerenim energetskim zrakom

Rusija je razvila prvo radio elektronsko oružje zasnovano na takozvanim novim fizičkim principima, izjavio je glasnogovornik Ujedinjene korporacije za izradu instrumenata (UIMC).

“Pravi modeli ovog oružja već su razvijeni i dokazali su svoju učinkovitost. Ovo je potpuno nova vrsta oružja koja nema pandana u ovoj zemlji niti, ne plašimo se da kažemo, u svijetu”, rekao je glasnogovornik na izložbi oružja i obrambene tehnologije “Army High tech” u Armeniji.

Prvi uzorci radio elektroničkog oružja zasnovani na novim principima fizike (oružje s usmjerenom zrakom, geofizičko, valno, kinetičko i ostale vrste oružja) prvi put je otkriveno na zatvorenoj izložbi ruskog Ministarstva obrane na marginama foruma “Armija 2016″ prošlog mjeseca.

Glasnogovornik tvrtke dodao je da novo oružje može udariti ciljeve bez upotrebe streljiva.

Umjesto toga, koristi se energetski snop.

“On ima neizravni fizički utjecaj na zračnu opremu zrakoplova i bespilotnih letjelica i neutralizira oružje visoke preciznosti”, dodao je on.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,