Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Indirektan fizi─Źki udar: Rusija testira nedosti┼żno energetsko oru┼żje

Indirektan fizi─Źki udar: Rusija testira nedosti┼żno energetsko oru┼żje

oruzje-rusijaRuski znanstvenici testirali su jedinstveno oru┼żje koje neutralizira letjelice i oru┼żje visoke preciznosti usmjerenim energetskim zrakom

Rusija je razvila prvo radio elektronsko oru┼żje zasnovano na takozvanim novim fizi─Źkim principima, izjavio je glasnogovornik Ujedinjene korporacije za izradu instrumenata (UIMC).

“Pravi modeli ovog oru┼żja ve─ç su razvijeni i dokazali su svoju u─Źinkovitost. Ovo je potpuno nova vrsta oru┼żja koja nema pandana u ovoj zemlji niti, ne pla┼íimo se da ka┼żemo, u svijetu”, rekao je glasnogovornik na izlo┼żbi oru┼żja i obrambene tehnologije “Army High tech” u Armeniji.

Prvi uzorci radio elektroni─Źkog oru┼żja zasnovani na novim principima fizike (oru┼żje s usmjerenom zrakom, geofizi─Źko, valno, kineti─Źko i ostale vrste oru┼żja) prvi put je otkriveno na zatvorenoj izlo┼żbi ruskog Ministarstva obrane na marginama foruma “Armija 2016″ pro┼ílog mjeseca.

Glasnogovornik tvrtke dodao je da novo oru┼żje mo┼że udariti ciljeve bez upotrebe streljiva.

Umjesto toga, koristi se energetski snop.

“On ima neizravni fizi─Źki utjecaj na zra─Źnu opremu zrakoplova i bespilotnih letjelica i neutralizira oru┼żje visoke preciznosti”, dodao je on.
 
(sputniknews.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,