Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NUDILI STE IM DEKE I HRANU, ŽALILI IH: U Njemačkoj uhićen 22-godišnji Sirijac koji je planirao bombaški napad na aerodrom

NUDILI STE IM DEKE I HRANU, ŽALILI IH: U Njemačkoj uhićen 22-godišnji Sirijac koji je planirao bombaški napad na aerodrom

izbjeglica-bombaU stanu je pronađen je TATP, omiljeni eksploziv terorista, kojeg još zovu i ‘Majka sotone’, a smatra se opasnijim od TNT-a

Glasnogovornik policije njemačke pokrajine Saksonije Tom Bernhardt izjavio je da je eksploziv bio u stanu u kojem je izvršen pretres.

“On se nije nalazio samo na kuhinjskom stolu, nego je bio relativno dobro sakriven”, kazao je glasnogovornik. U stanu je pronađen je TATP, omiljeni eksploziv terorista, kojeg još zovu i ‘Majka sotone’, a smatra se opasnijim od TNT-a.

Ovaj 22-godišnjak, koji nosi ime Jaber al-Bakru u Njemačkoj je od prošle godine i ima službeni status izbjeglice

Danas je policija putem Twittera objavila kako je Sirijac osumnjičen za planiranje napada u Njemačkoj uhićen u Leiphzigu.

Nakon što je u njegovom stanu u Chemnitzu pronađen eksploziv tijekom vikenda je za njim bila pokrenuta potraga.

Policija nije željela komentirati izvješća da je Al-Bakr u kontaktu s Islamskom državom niti da je planirao napad u jednoj njemačkoj zračnoj luci.

Spomenuli smo ranije da je ove godine zbog terorizma prepolovljen broj posjetitelja na kultnom Oktoberfestu, koji je dio njemačke kulture i tradicije koja rapidno propada nakon početka imigrantske krize.
 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,