Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » OBJAVLJENI ┼áOKANTNI DOKUMENTI: Od 1917. do 1919. zbog Britanije od gladi umrlo izme─Ĺu 8 i 10 milijuna Iranaca

OBJAVLJENI ┼áOKANTNI DOKUMENTI: Od 1917. do 1919. zbog Britanije od gladi umrlo izme─Ĺu 8 i 10 milijuna Iranaca

biratnija-gladDokumenti ameri─Źkog Nacionalnog arhiva koji izvje┼ítavaju o gladi i ┼íirenju epidemijskih bolesti u Iranu od 1917. do 1919. procjenjuju da je broj ljudi koji su umrli zbog gladi izme─Ĺu 8 i 10 milijuna, ─Źime to postaje najve─çim genocidom 20. stolje─ça, a Iran najve─çom ┼żrtvom Prvog svjetskog rata

Profesor Gholi Majd sa Sveu─Źili┼íta Princeton, pi┼íe u svojoj knjizi “Velika glad i genocid u Perziji” da ameri─Źki dokumenti pokazuju da su Britanci sprije─Źili uvoz p┼íenice i drugih ┼żitarica u Iran iz Mezopotamije, Azije te SAD-a, te da brodovima s p┼íenicom nije bio dopu┼íten iskrcaj u luci Bushehr u Perzijskom zaljevu.

Profesor Majd tvrdi da je Velika Britanija namjerno stvorila uvjete za genocid kako bi uni┼ítila Iran i mogla u─Źinkovito kontrolirati zemlju za vlastite potrebe.

U Britaniji postoje zapisi o nekoliko poku┼íaja prikrivanja takvih doga─Ĺaja i ponovnog pisanja povijesti u svoju korist.

Jedan od jasnih primjera je Jameson Raid, neuspjeli pu─Ź protiv vlade Paula Krugera u Ju┼żnoj Africi. Ova napad je planiran i izvr┼íen izravno od strane britanske vlade pod vodstvom kolonijalnog tajnika Josepha Chamberlaina.

2002. godine, u Ju┼żnoj su Africi objavljeni memoari Sir Grahama Bowera, koji otkrivaju ova uplitanja koja su prikrivana vi┼íe od jednog stolje─ça, s naglaskom na Bowera kao ┼żrtvenog jarca ovog incidenta.


Zapisi su uni┼íteni kako bi se prikrili britanski zlo─Źini diljem svijeta ili su dr┼żani u tajnoj arhivi Ministarstva vanjskih poslova, ne samo kako bi se ┼ítitio britanski ugled ve─ç i radi za┼ítite vlade od tu┼żbi, ┼íto indicira da su Britanci poku┼íali izbje─çi posljedice svojih zlo─Źina.

Radovi iz Hanslope Parka tako─Ĺer uklju─Źuju izvje┼í─ça o “eliminaciji” neprijatelja kolonijalnih autoriteta 1950. u tada┼ínjoj Malaji i zapisa koje prikazuju kako su ministri u Londonu znali za mu─Źenja i ubojstva Mau Mau pobunjenika u Keniji, kao i da su ih ┼żive pekli.

Glad koja se dogodila u Irskoj od 1845. do 1852. godine ubila je ─Źetvrtinu irskog stanovni┼ítva. Ova glad je posljedica britanske politike i poku┼íaj velikog zata┼íkavanja od strane britanske vlade i kraljevske vladavine koji su za to okrivili krumpire.

Glad je ─Źak i danas u svijetu poznata kao “krumpirova glad”, no u stvarnosti, to je rezultat planiranog nedostatka hrane i na taj na─Źin, Britanci su namjerno po─Źinili genocid.

O─Źito je stoga da britanska uloga u iranskoj velikoj gladi, koja je ubila gotovo polovicu iranskog stanovni┼ítva, nije bila bez presedana.

Dokumenti objavljeni od strane britanske vlade se ne obaziru na genocid, a time i na poku┼íaj prikrivanja od strane britanske vlade. “Priru─Źnik o Iranu” Ministarstva vanjskih poslova iz 1919. godine ne spominje ni┼íta u vezi s velikim gladovanjem.
 
(nexus-svjetlost.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , ,