Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NATO, AMERIKA I VELIKA BRITANIJA šalju ogromnu vojsku na rusku granicu – neviđenu još od Hladnog rata!

NATO, AMERIKA I VELIKA BRITANIJA šalju ogromnu vojsku na rusku granicu – neviđenu još od Hladnog rata!

nato-konferencija-splitNa NATO konferenciji kojeg je prije par dana vodila bivša članica Trilateralne komisije K.G.Kitarović u Splitu, stvoreni su novi planovi zastrašivanja, širenja mržnje i prijetnje ratom

NATO alijansa se sprema rasporedijeliti “zastrašujuću borbenu silu” od 4.000 vojnika u regiji Baltika, nedaleko od granice s Rusijom, najkasnije do sljedećeg svibnja 2017..

Ovaj dogovor potvrđen je na sastanku vojnih čelnika zemalja članica NATO koji se tijekom vikenda održao u Splitu.

Češki general Petr Pavel najavio je da će četiri bataljona biti poslana u regiju Balltika u različitim razdobljima, zaključno za svibnjem 2017. Šef europske zapovjedništva NATO-a pozvao je savez da “Rusiji priđe silom”.

Sa ova četiri bataljona, ne pričamo samo o prisustvu koje označava uvježbavanje. Sila koju šaljemo je zastrašujuća, i tu je čak i ukoliko dođe do potrebe za borbom. Igramo po drugačijim pravilima – rekao je Pavel, a prenosi “WSJ”.

Hrvatski general na sastanku je otkrio da će nove NATO snage na Baltiku odgovarati zapovjednom centru koji će biti uspostavljen u Poljskoj, a na čijem će čelu biti američki general Curtis Skaparotti.

Američki dužnosnici rekli su za “Wall Street Journal” da će 1.000 vojnika biti poslano iz 2. puka stacioniranog u Wilseku u Njemačkoj, te da će oni u Poljsku stići u travnju.

Uz američki kontigent koji će također biti u Poljskoj, Nijemci će poslati snage i u Litvu. Očekuje se da i Kanada ponudi svoju vojsku Latviji, dok će Velika Britanija vojne snage na raspolaganje staviti Estoniji, Norveškoj i Danskoj.

Postoji mnogo aspekata ove operacije. Pokušavamo sagledati širu sliku, i sigurni smo da su mjere koje preuzimamo vrlo dobro koordinirane, međusobno podržane i usuglašene – rekao je Pavel.

Svi kontigenti NATO snaga bit će raspoređeni vrlo blizu sjeverozapadne granice s Rusijom.

NATO zapovjednici nisu isključili mogućnost suradnje s Rusijom, ali general Skaparotti je istaknuo da “mnogi saveznici Rusiju vide kao izazivača u mnogo područja”, dok je Pavel pozvao na “pragmatičan, ali željezni stav” prema Moskvi.
 
(blic.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,