Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » BRITANSKI ZASTUPNICI OSUDILI CAMERONA ZBOG INVAZIJE NA LIBIJU – NA ČIJEM JE ČELU BIO KRVNIK POD IMENOM HILLARY CLINTON

BRITANSKI ZASTUPNICI OSUDILI CAMERONA ZBOG INVAZIJE NA LIBIJU – NA ČIJEM JE ČELU BIO KRVNIK POD IMENOM HILLARY CLINTON

clinton-libijaInvazija na Libiju je bila “oportunistička politika promjene režima”, kaže Cameron

Britanski zastupnici su napali bivšeg premijera David Camerona zbog njegove “oportunističke politike promjene režima” u Libiji, koju je predvodila tadašnja državna tajnica Hillary Clinton.

Jedanaest članova Vanjskopolitičkog odbor u domu, uključujući i šest iz Konzervativne stranke, zaključilo je da bivši premijer David Cameron nije imalo plan za oslobođenje Libije i ostavio je u zemlji vakuum koji je doveo do porasta ISIS-a, piše Infowars.

Cameron “je u konačnici odgovoran za neuspjeh razvoja usklađene strategije u Libiji”, navodi se u izvješću.

Britanska strategija je “utemeljena na pogrešnim pretpostavkama i nepotpunom razumijevanja dokaza”, izvještaj je nastavio.

Nikakav napor nije napravljen od strane Britanije, Francuske ili SAD-a da se utvrdi priroda pobunjeničkih skupina u borbi za rušenjem Muammar Gadafija, niti je napravljen bilo kakav pokušaj da se pregovara s libijskom vladom prije nego što je NATO pokrenuo svoju vojnu intervenciju.

Intervencija, u početku pod krinkom zaštite civila “nanijet će oportunističku politiku promjene režima”, navodi se u izvješću.

Odluka da se svrgne Gadafijev “režim” dovesti će do “političkog i ekonomskog kolapsa, stvaranje paramilicije i međuplemenskog ratovanja, humanitarne i migranatske krize, rasprostranjenog kršenja ljudskih prava, širenje oružja Gadafijevog režima diljem regije i rast ISIS-a u Sjevernoj Africi.”

Iako je britansko izvješće s pravom stavilo krivicu za destabilizaciju Libije na NATO, izostavlja se jedna bitna stvar:

“destabilizacija i uspon ISIS-a u Libiji bili su dio globalistickog plana da se balkanizira Bliski istok, da se potakne rast Saudijske Arabije i Zaljevskih država koje financiraju vehabizam, i da se Europa preplavi Europu s masom migranata da bi stvorili sukob civilizacija.”

Hillary Clinton, kao državni tajnik, hvalila se da je odgovorna za smrt Gadafija u jednom intervjuu, ona je likovala “Došli smo, vidjeli smo, umro je.”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,