Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN: Ne lažite više sami sebe, ispred nosa vam ubijaju ljude, dok se vi borite protiv takozvane ruske prijetnje!

PUTIN: Ne lažite više sami sebe, ispred nosa vam ubijaju ljude, dok se vi borite protiv takozvane ruske prijetnje!

putin-govor-rusijaRusije Vladimir Putin osudio je danas “barbarske zločine” u Bruxellesu i izrazio sućut belgijskom narodu nakon eksplozija na aerodromu i u stanici metroa

Osveta za uhićenje teroriste iz Pariza, kažu iz Dume.

“Predsjednik je izrazio sućut belgijskom kralju Philipu i belgijskom narodu zbog smrti civila u seriji eksplozija u Bruxellesu. Predsjednik je snažno osudio ove barbarske zločine”, prenijela je agencija Tass izjavu glasnogovornika Kremlj, Dmitrija Peskova.

Putin je, prema njegovim riječima, izrazio punu solidarnost s Belgijancima u ovim teškim satima.

Barbarski zločini, piše Tass, ne mogu biti opravdani i još jednom potvrđuju da terorizam nema granice i predstavlja prijetnju ljudima diljem svijeta.

Deputat ruske Dume i specijalni predstavnik Parlamentarne skupštine OESS-a za otpor terorizmu, Nikolaj Kovaljov, izrazio je uvjerenje da su današnji bombaški napadi odmazda za nedavno uhićenje glavnog osumnjičenog za prošlogodišnje terorističke napade u Parizu, Salaha Abdeslam.

“Ne dvoumim se kada su u pitanju današnji događaji i to je moje osobno mišljenje. To je odmazda nakon uhićenja Abdeslam. Drugim riječima, to je dokaz da su tajne službe Europe, Bruxellesa i Francuske djelovale precizno.

On je jedan od lidera terorista”, smatra Kovaljov, koji je i nekadašnji direktor Federalne službe sigurnosti (FSB).

Međunarodna zajednica, zemlje EU i Rusija se treba ujediniti u borbi protiv terorizma, izjavila je nakon napada u Bruxellesu glasnogovornik ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Zaharova ocijenila je da su do terorističkog napada u Bruxellesu doveli dvostruki standardi Zapada. Ona je upozorila da je zamrzavanje diplomatskih odnosa između NATO-a i Rusije usporilo borbu protiv terorizma.

“Vrlo je važno da sada, kroz svijest toga što se događa s Europom, počnu konkretne akcije za globalni, bezuvjetni, bez bilo kakvih preliminarnih uvjeta, ciljani i sveobuhvatni rad na otporu međunarodnom terorizmu”, rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Ona je izjavila da je potrebno “stvoriti jedinstveni front radi pobjede nad ovim zlom”.

“Trebamo objediniti napore na svim razinama – na temelju bilateralnih odnosa, u kontekstu međunarodnih organizacija. U suradnji s europskim i drugim državama važno je da radimo sve što zavisi od nas kako bi se zaustavilo širenje međunarodnog terorizma u Europi i u čitavom svijetu”, rekla je Zaharova.

Predsjednik Vanjskopolitičkog odbora ruske Državne dume Aleksej Puškov napisao na Twitteru da generalnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu “ispred nosa” ubijaju ljude, dok se bori protiv takozvane ruske prijetnje.

“Dok je šef NATO-a Stoltenberg zauzet borbom imaginarnim ruskim prijetnjama i šalje trupe u Latviju, ispred nosa mu u Bruxellesu dižu ljude u zrak”, napisao je Puškov.

U tri eksplozije na aerodromu i u stanici metroa u belgijskoj prijestolnici je poginulo 28 ljudi. U zemlji je proglašen četvrti, najveći stupanj opasnosti od terorizma

NATO i ODKB osudili napad

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg istaknuo je Savez u ovom teškom trenutku uz Belgiju.

“Ovo je kukavički napad. Napad na naše vrijednosti i naša otvorena društva. Terorizam neće pobijediti demokraciju i oduzeti nam slobodu. Odlučili smo povećati razinu pripravnosti u sjedištu NATO-a. Ostajemo budni i pratimo situaciju vrlo pažljivo”, navodi se u izjavi Stoltenberga.

Glavni tajnik ODKB-a Nikolai Borduja istaknuo je da je terorizam barbarski instrument koji koriste reakcionarne sile da bi postigli ciljeve usmjerene na podrivanje stabilnosti u mnogim regijama diljem svijeta, unatoč općim društvenim vrijednostima.

“ODKB poziva države i međunarodne organizacije da u interesu čovječanstva ujedine snage u borbi protiv terorizma”, navodi se u izjavi Borduje.
 
(vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,