Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN: Ne la┼żite vi┼íe sami sebe, ispred nosa vam ubijaju ljude, dok se vi borite protiv takozvane ruske prijetnje!

PUTIN: Ne la┼żite vi┼íe sami sebe, ispred nosa vam ubijaju ljude, dok se vi borite protiv takozvane ruske prijetnje!

putin-govor-rusijaRusije Vladimir Putin osudio je danas “barbarske zlo─Źine” u Bruxellesu i izrazio su─çut belgijskom narodu nakon eksplozija na aerodromu i u stanici metroa

Osveta za uhi─çenje teroriste iz Pariza, ka┼żu iz Dume.

“Predsjednik je izrazio su─çut belgijskom kralju Philipu i belgijskom narodu zbog smrti civila u seriji eksplozija u Bruxellesu. Predsjednik je sna┼żno osudio ove barbarske zlo─Źine”, prenijela je agencija Tass izjavu glasnogovornika Kremlj, Dmitrija Peskova.

Putin je, prema njegovim rije─Źima, izrazio punu solidarnost s Belgijancima u ovim te┼íkim satima.

Barbarski zlo─Źini, pi┼íe Tass, ne mogu biti opravdani i jo┼í jednom potvr─Ĺuju da terorizam nema granice i predstavlja prijetnju ljudima diljem svijeta.

Deputat ruske Dume i specijalni predstavnik Parlamentarne skup┼ítine OESS-a za otpor terorizmu, Nikolaj Kovaljov, izrazio je uvjerenje da su dana┼ínji bomba┼íki napadi odmazda za nedavno uhi─çenje glavnog osumnji─Źenog za pro┼ílogodi┼ínje teroristi─Źke napade u Parizu, Salaha Abdeslam.

“Ne dvoumim se kada su u pitanju dana┼ínji doga─Ĺaji i to je moje osobno mi┼íljenje. To je odmazda nakon uhi─çenja Abdeslam. Drugim rije─Źima, to je dokaz da su tajne slu┼żbe Europe, Bruxellesa i Francuske djelovale precizno.

On je jedan od lidera terorista”, smatra Kovaljov, koji je i nekada┼ínji direktor Federalne slu┼żbe sigurnosti (FSB).

Me─Ĺunarodna zajednica, zemlje EU i Rusija se treba ujediniti u borbi protiv terorizma, izjavila je nakon napada u Bruxellesu glasnogovornik ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Zaharova ocijenila je da su do teroristi─Źkog napada u Bruxellesu doveli dvostruki standardi Zapada. Ona je upozorila da je zamrzavanje diplomatskih odnosa izme─Ĺu NATO-a i Rusije usporilo borbu protiv terorizma.

“Vrlo je va┼żno da sada, kroz svijest toga ┼íto se doga─Ĺa s Europom, po─Źnu konkretne akcije za globalni, bezuvjetni, bez bilo kakvih preliminarnih uvjeta, ciljani i sveobuhvatni rad na otporu me─Ĺunarodnom terorizmu”, rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.


Ona je izjavila da je potrebno “stvoriti jedinstveni front radi pobjede nad ovim zlom”.

“Trebamo objediniti napore na svim razinama – na temelju bilateralnih odnosa, u kontekstu me─Ĺunarodnih organizacija. U suradnji s europskim i drugim dr┼żavama va┼żno je da radimo sve ┼íto zavisi od nas kako bi se zaustavilo ┼íirenje me─Ĺunarodnog terorizma u Europi i u ─Źitavom svijetu”, rekla je Zaharova.

Predsjednik Vanjskopoliti─Źkog odbora ruske Dr┼żavne dume Aleksej Pu┼íkov napisao na Twitteru da generalnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu “ispred nosa” ubijaju ljude, dok se bori protiv takozvane ruske prijetnje.

“Dok je ┼íef NATO-a Stoltenberg zauzet borbom imaginarnim ruskim prijetnjama i ┼íalje trupe u Latviju, ispred nosa mu u Bruxellesu di┼żu ljude u zrak”, napisao je Pu┼íkov.

U tri eksplozije na aerodromu i u stanici metroa u belgijskoj prijestolnici je poginulo 28 ljudi. U zemlji je progla┼íen ─Źetvrti, najve─çi stupanj opasnosti od terorizma

NATO i ODKB osudili napad

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg istaknuo je Savez u ovom teškom trenutku uz Belgiju.

“Ovo je kukavi─Źki napad. Napad na na┼íe vrijednosti i na┼ía otvorena dru┼ítva. Terorizam ne─çe pobijediti demokraciju i oduzeti nam slobodu. Odlu─Źili smo pove─çati razinu pripravnosti u sjedi┼ítu NATO-a. Ostajemo budni i pratimo situaciju vrlo pa┼żljivo”, navodi se u izjavi Stoltenberga.

Glavni tajnik ODKB-a Nikolai Borduja istaknuo je da je terorizam barbarski instrument koji koriste reakcionarne sile da bi postigli ciljeve usmjerene na podrivanje stabilnosti u mnogim regijama diljem svijeta, unato─Ź op─çim dru┼ítvenim vrijednostima.

“ODKB poziva dr┼żave i me─Ĺunarodne organizacije da u interesu ─Źovje─Źanstva ujedine snage u borbi protiv terorizma”, navodi se u izjavi Borduje.
 
(vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,